2 mei 2017 - 2 min leestijd

Additive Industries presenteert eerste industriële 3D-metaalprintsysteem

Op 17 november zal Additive Industries haar eerste industriële 3D metaalprint systeem, MetalFAB1, aan het publiek tonen op FormNext in Frankfurt. Op deze grote internationale beurs en conferentie op het gebied van additieve en 3D print technologieën vindt de wereld première plaats van MetalFAB1.

 

Sinds de oprichting in 2012 heeft een snel groeiend team van Additive Industries hard gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van een geïntegreerde 3D metaalprint oplossing voor industriële serieproductie. Met dit MetalFAB1 systeem richt Additive Industries zich op een nieuwe categorie in het 3D print landschap: industriële additive manufacturing. Het modulaire MetalFAB1 systeem heeft hiervoor een groot aantal nieuwe opties en eigenschappen als volledig geautomatiseerde bouwplaat en product manipulatie. Ook is het systeem ontworpen voor meerdere lasers die het volledige bouwvlak kunnen bereiken, vindt er continu proces-kalibratie plaats en is er een oven geïntegreerd voor thermische nabehandeling. Additive Industries belooft een ongeëvenaarde productiviteit, reproduceerbaarheid en flexibiliteit.

‘Afgelopen jaar stonden we op de beurs met een houten machinekrat en beloofden we dat we dit jaar ons industriële 3D metaalprint systeem zouden lanceren in Frankfurt. Nu lossen we deze belofte in en laten we zien hoe de toekomst van additive manufacturing eruit zal zien. Dit zal de beursbezoekers niet ontgaan’, voorspelt Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden