3 oktober 2023 - 3 min leestijd

CEA en Siemens werken samen aan onderzoek naar digital twins

Siemens Digital Industries Software en CEA-List, een technologisch onderzoeksinstituut dat zich richt op onderzoek naar slimme digitale systemen, hebben vandaag de ondertekening van een memorandum van overeenstemming aangekondigd om samen te werken aan onderzoek om de mogelijkheden van de digitale tweeling verder uit te breiden en te verbeteren met kunstmatige intelligentie (AI) en een grotere integratie van ingebedde software op zowel virtuele als hybride platforms te verkennen.

De onderzoeks-samenwerking brengt de gecombineerde industriële expertise van beide organisaties samen met het Siemens Xcelerator-portfolio en de gereedschapsset van CEA-List om de barrières tussen elektronisch ontwerp, softwareontwikkeling en werktuigbouwkundige disciplines te doorbreken met behulp van digitale tweelingtechnologieën. Dit wordt verwacht klanten aanzienlijk te helpen de tijd en kosten van verificatie en validatie te verminderen en aanzienlijke verbeteringen in productkwaliteit te bevorderen en de time-to-market te versnellen gedurende de volledige levenscyclus van elektronische systemen; van architectuurverkenning tot ontwerp en ontwikkeling. Daarnaast zal het onderzoek verder onderzoeken hoe digitale tweelingtechnologieën kunnen worden toegepast in domeinen zoals autonoom rijden, slimme robotica en de gezondheidszorg.

Kracht

“Met de sterke toename van de elektronica- en softwarecomponenten in producten en systemen is er duidelijk behoefte aan oplossingen voor multi-domein, multi-fidelity systeemsimulatie om meerdere ontwerp- en verificatie-uitdagingen aan te pakken. We delen een visie met CEA van een nog uitgebreidere digitale tweeling en geloven dat we deze visie kunnen realiseren door de kracht van het Siemens Xcelerator-portfolio, omdat het alles omvat, van Electronic Design Automation-software en hardwaretools tot systeem-, sensor- en multi-fysicasimulatiesoftware”, aldus Jean-Marie Brunet, VP&GM van de Hardware Assisted Verification Division van Siemens Digital Industries Software. “Van chip tot systeem wordt verwacht dat deze samenwerking met CEA-List de toepassingsgebieden en technologische breedte van deze oplossingen verder zal uitbreiden.”

Expertise

CEA-List ontwikkelt gereedschappen voor snelle virtuele simulatie van geïntegreerde schakelingen. In combinatie met digitale tweelingen maakt dit het mogelijk om hardware te simuleren voordat deze daadwerkelijk wordt gerealiseerd en software te testen voordat de hardware operationeel is. “Bij CEA-List zijn we verheugd om samen te werken met Siemens, die onze gemeenschappelijke visie delen over het belang van een meer holistische digitale tweeling. CEA-List zal haar expertise bijdragen op het gebied van digitale technologieën en gereedschappen voor immersieve en functionele digitale tweelingplatforms (XDE en Papyrus), kunstmatige intelligentie en codeverificatiegebieden”, aldus Alexandre Bounouh, CEO van CEA-List. “We geloven dat de digitale tweeling-onderzoeksroute van Siemens en CEA-List best-in-class gereedschappen kan bieden voor het genereren van snelle immersieve en functionele digitale tweelingen die zijn verrijkt met kunstmatige intelligentie. Dit kan zeker de concurrentiepositie van bedrijven versterken door digitale tweelingtechnologie vroeg te integreren om te innoveren in hun producten en processen, terwijl mensen in de loop worden gehouden en hun milieu-impact wordt verminderd.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden