17 juli 2020 - 1 min leestijd

Hebben: op maat gemaakte 3D-geprinte unibody koolstofvezel e-bike

Arevo, een Amerikaans bedrijf dat zich toelegt op directe digitale additieve productie van composietmaterialen, heeft met de Californische start-up Superstrata samengewerkt om de koolstofcomposietframes voor hun aankomende e-bikes in 3D te printen.

 

Door het frame uit één stuk te produceren met behulp van Arevo’s koolstofvezel 3D-printtechnologie, heeft Superstrata de behoefte aan lijmen of lassen geëlimineerd om de afzonderlijke componenten bij elkaar te houden. Dit maakt het fietsframe volgens eigen zeggen “extreem schokbestendig”, en door de fietsen te bouwen met behulp van met koolstofvezel versterkte thermoplasten, zijn ze licht van gewicht en wegen ze minder dan 1,3 kg.

De bedrijven zetten Sky Christopherson, tweevoudig voormalig Olympisch wielrenner en wereldrecordhouder voor de wielerbaan sprint , om reclame voor hun fietsen te maken. “Mijn Olympische racefietsen waren licht, maar zouden barsten als ze te hard werden geduwd of crashten. Een fiets hebben die licht is zoals andere fietsen van koolstofvezel, maar echt robuust is een droom die uitkomt.”

 

Hoe ziet de fiets er uit? Kijk hier.

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden