2 mei 2017 - 1 min leestijd

Hembrug op EMO 2015 met Mikroturn 100 Superfinish

Hembrug Machine Tools, fabrikant van harddraaimachines, zal tijdens de komende EMO in Milaan de Mikroturn® 100 Superfinish presenteren.

De Mikroturn® 100 Superfinish is een volledige hydrostatische draaimachine met een geïntegreerde tape-finishing unit. Deze is specifiek ontwikkeld voor fabrikanten van cylindrische, sferische, conische and crowned werkstukken die een oppervlaktenauwkeurigheid verlangen die niet haalbaar is met harddraaien alleen. Met het tape-finish proces kan in dezelfde opspanning en aansluitend op de harddraaibewerking de oppervlaktenauwkeurigheid verder worden verhoogd tot een waarde van Rz 0.05. 

De Hembrug draai-finish combinatie biedt meerdere voordelen. Integratie van beide processen in één machine levert een forse tijd- en kostenbesparing op, omdat meerdere processen in dezelfde procesgang kunnen worden doorgevoerd en de noodzaak van inzet van een tweede machine vervalt.

Een ander belangrijk voordeel is dat er geen omspanningsfouten optreden omdat de gewenste oppervlaktenauwkeurigheid op één machine met dezelfde opspanning kan worden doorgevoerd.

Met de Mikroturn® 100 Superfinish voldoet Hembrug aan de wens voor de hoogste eisen op het gebied van oppervlaktenauwkeurigheid en proces betrouwbaarheid.

De EMO 2015 vindt plaats van 5 tot 10 oktober in Milaan. Hembrug Machine Tools staat in Hal 14 op stand H19. 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden