28 september 2018 - 2 min leestijd

ISO-overeenkomst CECIMO voor 3D-print

CECIMO, de Europese Vereniging die de gemeenschappelijke belangen van de Machine Tool Industries wereldwijd en op EU-niveau vertegenwoordigt, heeft een overeenkomst gesloten met de ISO Technische Commissie voor Additive Manufacturing (AM). Hiermee draagt CECIMO bij aan de ontwikkeling van normen op onder andere het gebied van 3D-printing.

 

ISO / TC 261 “Additive Manufacturing” is de ISO-commissie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van normen op het gebied van AM. Op 13 september werd de overeenkomst tussen de commissie en CECIMO goedgekeurd, waardoor onze vereniging input kon leveren over de vorming van normen, die een grote impact hebben op de manier waarop bedrijven hun AM-activiteiten uitvoeren.

CECIMO, waar ook FPT-VIMAG mee samenwerkt, speelt een belangrijke rol bij het samenbrengen van bedrijven en autoriteiten om markt- en beleidsvoorwaarden voor additieve technologieën aan te pakken. Door lid te worden van ISO / TC 261 kan CECIMO ervoor zorgen dat ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en standaardisatie in lijn zijn met de behoeften van bedrijven die actief zijn in de AM-sector. Dit lijkt des te belangrijker, omdat discussies op hoog niveau tussen de industrie en Europese beleidsmakers hebben geleid tot standaardisering als een topprioriteit voor de groei van AM.

Marktgestuurde standaarden zijn een beter instrument dan top-down-voorschriften om de werkelijke behoeften en vereisten van marktspelers in een snel evoluerend technologie-ecosysteem zoals dat van AM weer te geven. Hierdoor ondersteunt CECIMO consequent de goedkeuring van internationale normen en draagt het bij aan een aantal andere initiatieven. CECIMO heeft bijvoorbeeld een partnerschap met ASTM-commissie F42 en is lid van de gezamenlijke MSP / DEI-werkgroep van de Europese Commissie om een alomvattend plan te bieden ter bevordering van standaardisering ter ondersteuning van de digitalisering van de Europese industrie.

Onlangs vervoegde CECIMO ook de adviesraad van ASTM’s nieuwe Additive Manufacturing Center of Excellence, met topprofessionals van de Amerikaanse Food and Drug Administration, NASA, Airbus, het Amerikaanse National Institute for Standards and Technology en vele anderen. Het centrum heeft zijn eerste financieringsronde aangekondigd ter ondersteuning van onderzoek om de ontwikkeling van de hoognodige normen in AM te versnellen.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden