4 april 2024 - 2 min leestijd

RoboCup 2024 komt naar Nederland

De RoboCup, het wereldkampioenschap voor robotica, wordt dit jaar in Nederland gespeeld. Van 17 tot en met 21 juli landt het 27e WK voor robots in Eindhoven. Het doel is om kennis over robotica te delen en ontwikkelingen te versnellen. Met uiteindelijk het resultaat dat in 2050 robots winnen van de menselijke wereldkampioen voetbal.

RoboCup 2024 biedt vijftien robotcompetities, technologische hoogstandjes en activiteiten voor jong en oud. Onderdelen zijn onder andere robotvoetbal, zorgrobots, reddingsrobots, mensachtige robots, junior competities, speel- en knuffelrobots en industriële robots.

Er worden demonstraties gehouden van state-of-the-art robottechnologie die kan worden toegepast om mens en maatschappij van dienst te zijn. Ook zijn er presentaties van instellingen en bedrijven uit diverse sectoren die robottechnologie als oplossing zien voor maatschappelijke problemen in bijvoorbeeld de zorg, voedselvoorziening, energievoorziening en transport

Deelname

Er worden meer dan 3.000 deelnemende technische studenten uit 40 landen verwacht. Ook zullen journalisten voor uiteenlopende media uit binnen- en buitenland en tienduizenden toeschouwers, onder wie veel jeugd en gezinnen aanwezig zijn.

RoboCup 2024 wordt georganiseerd door de Technische Universiteit Eindhoven in samenwerking met de non-profit stichting Promotech2050 met vertegenwoordigers van de Eindhovense RoboCup-teams. Het doel van de stichting is de promotie van robotica voor een breed publiek. De leden van de stichting organiseerden reeds het succesvolle RoboCup 2013.

Beeld: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Be%C5%BBet (https://www.flickr.com/photos/schoschie/171544759/sizes/o/)

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden