2 mei 2017 - 2 min leestijd

Romias introduceert monitoring app voor robotcellen op TechniShow

Automatiseringsspecialist Romias zal op de TechniShow de Romias-MM, Machine Monitoring app introduceren. Met deze nieuwe app hebben gebruikers van Romias robotcellen voor draai- en freesmachines, vanaf hun smartphoon, tablet of computer direct inzicht in de actuele status van de robotcel. Zelfs de mogelijkheid om realtime camerabeelden van de onbemande productie te bekijken behoort tot de mogelijkheden.

Romias, die al met de Romias-MI robotcelbesturing is genomineerd voor de TechniShow Innovatie Award 2016 en Made in Holland Award 2016, heeft de app ontwikkeld als opvolger van de SMS module, waarmee de gebruiker alleen een melding ontvangt ingeval van een storing. Met de app zijn de ontwikkelaars van Romias, gebruik makend van de mogelijkheden die de huidige ICT biedt, een stapje verder gegaan. De app kan meerdere robotcellen op verschillende locaties monitoren.

De gebruiker ziet in 1 overzicht alle locaties of alle robots op een geselecteerde locatie en krijgt in dat overzicht direct de huidige status van de robot of productiecel te zien. Zo kan de gebruiker met de app vanuit iedere plek zien hoeveel producten de cel nog te gaan heeft, hoeveel producten gemaakt zijn en wat de geschatte eindtijd van de nog te bewerken producten is. Naast het bekijken van de status kan de app ook bij een onvoorziene situatie acties meldingen weergeven. De app geeft ook de mogelijkheid om camerabeelden te bekijken. Op deze manier kan er een camera in of bij de machine opgehangen worden om de onbemande productie in de gaten te houden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden