2 mei 2017 - 2 min leestijd

Trumpf prestenteert nieuwe metaalprinters tijdens Formnext

Over enkele dagen zal Trumpf enkele nieuwe 3D metaalprinters introduceren. Hiertoe heeft het bedrijf onlangs een speciale divisie in het leven geroepen die vanuit het hoofdkantoor in Ditzingen die zich hier volledig op het 3D printen van metaal en op het ontwikkelen van nieuwe systemen richt. Trumpf is wordt daarmee de enige producent die elke vorm van laserproductie binnen de eigen gelederen heeft.

“De introductie van deze nieuwe 3D printers is voor ons een belangrijke stap”, zegt Dr.-Ing. E.h. Peter Leibinger, hoofd laser- en systeemtechniek bij Trumpf. “Niet alleen zal aditive manufacturing traditionele productiemetoden steeds meer vervangen, maar ook sterk verbeteren. We zullen robuuste en productieve productiemachines aanbieden, waarmee kleine en middelgrote onderdelen met complexe structuren kunnen worden gemaakt.”

De vraag naar industrierijpe 3D-printers voor metalen delen in de markt groeit. Trumpf is de enige producent wereldwijd die met LMF en LMD de beide daarvoor relevante technieken in het portfolio heeft. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van de toepassing. LMF- systemen genereren onderdelen laagsgewijs in een poederbed en zijn vooral interessant bij de productie van geometrisch complexe en zeer filigrane onderdelen. Bij LMD-installaties realiseert de laser een smeltbad op de oppervlakte van een onderdeel en smelt het tegelijkertijd toegevoerde poeder volgens de gewenste vorm op. LMD-installaties kunnen met een hoge processnelheid structuren aanbrengen aan bestaande basislichamen. “LMF en LMD zijn de twee leidende technieken voor de additive manufacturing van metalen delen en wij hebben ze onder één dak”, zegt Leibinger: “Onze klanten krijgen bij ons niet alleen de machine en de laser uit één hand, maar naast de service ook intensieve technologie- en applicatie adviezen. Of het nu inspuitnozzles, turbineschoepen, gereedschappen of medische implantaten zijn, met ons brede technologie-portfolio zullen we voor vrijwel iedere toepassing een passende oplossing kunnen bieden.”

 

(Foto: Trumpf)

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden