19 januari 2021 - 2 min leestijd

3D Hubs overgenomen door Protolabs voor € 272,1 miljoen

Protolabs, een wereldwijde leider op het gebied van technologie op het gebied van digitale productie, heeft een overeenkomst getekend om 3D Hubs over te nemen voor $ 280 miljoen (bijna € 272,14 miljoen). 

Protolabs is een technologisch bedrijf dat beweert in één dag op maat gemaakte componenten te produceren met geautomatiseerd 3D-printen, CNC-bewerking, plaatbewerking en spuitgietprocessen.

“De transactie creëert ’s werelds meest uitgebreide digitale productieaanbod voor op maat gemaakte onderdelen, waardoor Protolabs beschikt over een netwerk van productiepartners om een breed scala aan mogelijkheden buiten het huidige bereik te vervullen, evenals een breder aanbod van prijs- en doorlooptijdopties,” vermeldt Protolabs in een persbericht.

3D Hubs in Amsterdam is een online productieplatform dat on-demand toegang biedt tot een wereldwijd netwerk van productiepartners. Gebruikers kunnen eenvoudig hun ontwerp uploaden, direct een offerte ontvangen en met één klik op de knop de productie starten. 

“Het hele team van 3D Hubs is verheugd om zich bij Protolabs aan te sluiten en door middel van innovatie de maakindustrie te revolutioneren. Bij 3D Hubs is ons doel om bedrijven in staat te stellen revolutionaire producten te maken door middel van supply chain-efficiëntie en betrouwbaarheid. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Protolabs ons zal helpen die missie vooruit te helpen ”, zegt Bram de Zwart, medeoprichter en CEO van 3D Hubs.

3D Hubs werkt nu samen met 240 premium productiepartners verspreid over vier continenten, heeft meer dan 135 mensen in dienst en heeft 35.000 bedrijven over de hele wereld bediend, zoals Amazon Robotics, Audi, HP, NASA en Merck.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden