28 augustus 2018 - 2 min leestijd

3nine bewaakt olienevel separator op afstand met IoT

3nine heeft in samenwerking met HiQ en ST Solutions een IoT-oplossing ontwikkeld, waarmee de 3nine olienevel separator op afstand bewaakt kan worden. Op de AMB zal 3nine deze nieuwe oplossing presenteren.

De ontwikkelde IoT-oplossing is een geïntegreerde webservice die klanten in real-time informatie biedt over de olienevel separatoren van 3nine. In de olienevel separator worden continue bedrijfsgegevens verzameld. Via het 3G-netwerk worden alle sensorgegevens verzonden naar de ST Solutions Cloud Service, waar de HiQ-webinterface de informatie analyseert en presenteert. Het apparaat is zo ontwikkeld dat het eenvoudig is om andere externe sensoren aan te sluiten. Dit zorgt voor meer informatie dan alleen de bedrijfsinformatie van de olienevel separator, zoals de luchtkwaliteit, de temperatuur en het niveau van de snijvloeistof. De oplossing geeft dus niet alleen een overzicht van de 3nine systemen, maar kan ook belangrijke informatie over de werkomgeving in de werkplaats weergeven. “Met deze IoT-oplossing krijgen gebruikers een beter overzicht van de 3nine systemen en de werkomgeving. Daardoor kunnen klanten zich beter concentreren op de productie”, zegt Pieter Glavimans, directeur van Glavitech uit Stellendem. Glavitech brengt in Nederland de systemen van 3nine op de markt.

 

Getest door Sandvik

Sandvik, de eerste klant die de mogelijkheid heeft gekregen om de IoT-interface van 3nine te proberen, heeft de productie dankzij de IoT-oplossing kunnen optimaliseren. De gegevens van 3nine, gecombineerd met andere gegevens uit het bewerkingsproces, verschaft Sandvik de nodige informatie om snel beslissingen te kunnen maken rondom het productieproces. De bewaking op afstand heeft ook het dagelijks leven van de operator bij Sandvik vereenvoudigd, die waarschuwingen en alarmen onmiddellijk via het web ontvangt. Daarnaast gebruikt Sandvik de oplossing om trillingen van de werktuigmachines en de pH-waarde van de snijvloeistof te meten. Daarmee kunnen ze direct zien welke acties moeten worden uitgevoerd en krijgen ze een gedetailleerd beeld van de kwaliteit van de snijvloeistof.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden