8 oktober 2021 - 2 min leestijd

‘Aansluiting OPC UA met IT-, MES- en ERP-systemen dichterbij’

De aansluiting van OPC UA met IT-, MES- en ERP-systemen komt dichterbij. Dat zei Heinz-Jürgen Prokop, voorzitter van de Duitse VDW tijdens de umati-persbijeenkomst tijdens de EMO 2021 in Milaan. 

Het marktsucces van interfaces hangt af van het bestaan van machines en software die zijn uitgerust met de bijbehorende interfaces, of deze kunnen verwerken. “Klanten vragen nu al wanneer hun IT-, MES- of ERP-systeem eindelijk in staat zal zijn om de gestandaardiseerde gegevens te verwerken”, zei Prokop, die de discussie aanging. “We werken al een tijdje aan dit probleem met een aantal spraakmakende partners. Zo heeft SAP ons al meermaals ondersteuning geboden bij het geven van live demonstraties. Hier bij EMO Milano zijn we verheugd om de eerste productieklare interface-implementaties in bekende MES-systemen aan te kondigen in samenwerking met onze partners mpdv en IGH-Infotec”, kondigde hij aan.

Versie 2

Verder zei Prokop dat versie 2 van OPC UA gericht zal zijn op de auto-industrie. De eerste versie van de OPC UA voor werktuigmachines was bedoeld om een ​dataset te creëren die universeel toepasbaar is op alle werktuigmachines. Een subgroep van de Joint Working Group for Machine Tools werkt momenteel aan het standaardiseren van aanvullende analysegegevens voor KPI-evaluaties. “Hierdoor wordt ook een groot deel van de machine- en productiegegevens die de auto-industrie al gebruikt, naar onze open interface overgebracht”, voorspelde Prokop. Dit moet het voor machinefabrikanten gemakkelijker maken om in de toekomst de open interface van hun belangrijkste klantengroep te accepteren. De specificatie staat gepland voor publicatie in het eerste kwartaal van 2022.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden