1 maart 2021 - 3 min leestijd

Algemeen Directeur Geert Hellings neemt na 18 jaar afscheid van Mikrocentrum

Geert Hellings legt per 1 juli 2021 zijn functie als Algemeen Directeur bij Mikrocentrum neer. Een weloverwogen persoonlijke beslissing, in overleg met het Management Team en het Bestuur van de Stichting Mikrocentrum Nederland. “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn opvolger.”

Geert Hellings heeft meer dan 18 jaar leidinggegeven aan Mikrocentrum, de kennis- en netwerkorganisatie voor de (Nederlandse) hightech- en maakindustrie. Sinds hij in mei 2003 als directeur aantrad, is de organisatie in alle opzichten gegroeid. “Ik ben trots op wat Geert samen met het team én al onze andere stakeholders heeft gerealiseerd”, zegt Roel Fonville, voorzitter van het Bestuur van de Stichting Mikrocentrum Nederland. “Hij heeft een gezonde, stabiele kennis- en netwerkorganisatie ingericht die op de kaart van de Nederlandse én internationale high tech industrie staat. Hij laat een organisatie achter die klaar is voor de toekomst.” Het aantal leden van het High Tech Platform is toegenomen tot bijna 600 en meer dan 6.000 cursisten volgen jaarlijks zo’n 600 cursussen (170 cursustitels). Het aantal bezoekers van de vakbeurzen en themadagen bedroeg in 2019 ruim 19.000. En het aantal medewerkers is meer dan verdubbeld tot 50 vaste medewerkers, 150 freelance docenten en 25 overige freelance-medewerkers.

Volgende fase

Mikrocentrum heeft zich de voorbije jaren geherpositioneerd. Mede door de verhuizing naar het multifunctionele pand op De Run in Veldhoven, heeft Mikrocentrum de kennis- en netwerkrol voor de maakindustrie kunnen innoveren én aanpassen aan wat de industrie op dit vlak verlangt. De nieuwe huisvesting leent zich optimaal voor het faciliteren van de kerntaken. Zelfs in een moeilijk coronajaar, met tal van beperkingen, blijkt dat flexibel ingespeeld kan worden op de eisen voor veilige bijeenkomsten en cursussen. De afgelopen maanden zijn benut voor het ontwikkelen van diverse online cursussen en webinars en om de organisatie klaar te maken voor een herstart van grootschaligere activiteiten. Geert Hellings: “We zijn de coronaperiode tot op heden goed doorgekomen. Als financieel gezonde organisatie hebben we de medewerkers en met hen alle expertise aan boord kunnen houden. De cursussen lopen alweer, online en vanaf vandaag ook weer fysiek. De verwachting is dat ook de evenementen vanaf de zomer weer gaan plaatsvinden.” De verhuizing van de vakbeurzen naar een grotere accommodatie zorgt er niet alleen voor dat deze coronaproof kunnen doorgaan, maar biedt ook nieuwe groeikansen. Dat wordt versterkt door de marketing tools die Mikrocentrum de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en geïmplementeerd.

Oude vakgebied oppakken

Geert Hellings vindt 1 juli dan ook een goed en logisch moment om het stokje over te dragen. “Door Covid-19 zet ik deze stap iets later dan ik persoonlijk had gepland. Dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat we Mikrocentrum, samen met alle collega’s en onze relaties, door deze lastige coronaperiode heen hebben kunnen loodsen.” Na 1 juli krijgt de vertrekkend directeur meer tijd om onder andere zijn oude vakgebied op te pakken, technische natuurkunde. En zo blijft hij ook langs die weg betrokken bij de maakindustrie.

Mikrocentrum heeft samen met een externe partner een wervings- en selectieprocedure opgestart voor het aantrekken van de opvolger van Geert Hellings. De benoeming zal voor de zomervakantie plaatsvinden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden