19 oktober 2020 - 2 min leestijd

AM-Flow haalt 4 miljoen dollar op voor end-to-end automatisering van de additive manufacturing industrie

AM-Flow, de in Amsterdam en Brainport Eindhoven gevestigde industriële automatiseerder van additive manufacturing fabrieken, heeft in een series-A investeringsronde 4 miljoen dollar opgehaald. AM-Flow zal de investering gebruiken voor de opschaling van haar AI-gebaseerde computer vision, motion en robotica-oplossingen om 3D-geprinte onderdelen met hoge snelheid en efficiëntie te verwerken.

Deelnemers aan de Series-A-financieringsronde, die werd geleid door BOM Brabant Ventures, zijn additive manufacturing marktleiders Materialise (Leuven, België) en Midwest Prototyping (Blue Mounds, VS), Innovatiefonds Noord-Holland (Amsterdam, Nederland) en de bestaande investeerders Miller Turner en DOEN Participaties.

CEO Stefan Rink: “We zijn blij met onze nieuwe investeerders en ik wil onze bestaande aandeelhouders bedanken voor hun steun. Onze aanpak heeft het vertrouwen van een consortium van ervaren hightech-investeerders. Met deze nieuwe financiering kunnen we onze portfolio van oplossingen uitbreiden en ons marktaandeel vergroten.”

De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden en toepassingen van 3D printen enorm toegenomen. De groei van 3D-printen wordt echter beperkt door de afwezigheid van geautomatiseerde productieprocessen: de post-productie (identificatie, kwaliteitscontrole, transport en verpakking) wordt nog steeds door mensen verricht. Dit maakt 3D- printtechnologie tot op heden inefficiënt en te duur voor grootschalige productielijnen.

Door de toepassing van AI gebaseerde machine learning, computer vision en robotica is AM-Flow als eerste ter wereld in staat modulaire oplossingen te leveren om de gehele productielijn te automatiseren.

Carlos Zwikker (CCO) vult aan: “Zonder de steun van onze launching customers BMW, Shapeways, Midwest Prototyping, Oceanz, Marketiger en Materialise zouden we nooit zover zijn gekomen. We zijn enorm veel dank verschuldigd aan de visie die deze toonaangevende bedrijven uitdragen met hun duurzame, slimme fabrieken.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden