29 september 2021 - 2 min leestijd

ARCO Metaal wint OOM Award 2021

ARCO Metaal uit Boskoop heeft de OOM Award 2021 voor de regio Zuid-Holland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef ARCO Metaal de andere genomineerden HTC parking & security in Waddinxveen en Logiqs in Maasdijk voor.

“ARCO Metaal heeft een bijzondere indruk achtergelaten,” aldus de jury. “Vanwege de grote inspanningen op het gebied van opleiden en ontwikkelen maar ook de prettige open werksfeer en de solidariteit onderling. Arco stimuleert zijn medewerkers zeer nadrukkelijk om zich verder te ontwikkelen en opleidingen te blijven volgen.”

“Dit is een waardering voor waar we al jaren mee bezig zijn”, zegt Arco Molenaar, eigenaar en één van de twee praktijkopleiders van ARCO metaal. “De jonge jongens en meiden zijn letterlijk de toekomst van onze bedrijven. Vakmanschap is en blijft de basis van ons vak.”

De genomineerden voor de regio Midden-Nederland zijn inmiddels ook bekend. Dat zijn A.C. den Hartog en Zn in Everdingen, Meerding Metaal in Soesterberg en W.H. de Bruijn in Lexmond. De uitreiking in Midden-Nederland is op vrijdag 8 oktober.

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden