14 oktober 2022 - 2 min leestijd

Automatisering centraal bij Huisshow Promas

Meer dan 200 mensen hebben gisteren en eergisteren naar de Huisshow van Promas in Maasbree bezocht. Het thema van het evenement was automatisering. Opvallend was de Hartford-opstelling met custom made ‘beladingskooi’. Daarnaast was Hoffmann Quality Tools nadrukkelijk aanwezig, met hun nieuwe cobot.

Peter Jansen van Hoffmann Quality Tools schaaft nog wat aan de opstelling van ‘zijn’ industriële robot. Hij is automation-specialist bij Hoffmann op het gebied van het Garant-beladingssysteem. Het nieuwe Garant beladingssysteem was neergezet aan een 3-assige Promill machine en daarnaast toonde Promas het Hedelius Marathon palletbeladingssysteem in één combinatie met een Acura 65 5-asser.

Als een razende reporter reist Jansen door Europa om de voordelen van het beladingssysteem te promoten. “Zonder interface en zonder ingrijpen op de CNC-besturing heeft het systeem de eenvoudigste koppeling tussen robotarm en CNC-machine ooit”, zegt hij.

Dat Hoffmann aanwezig is bij de Huisshow van Promas is niet bijzonder. Vorige edities stond het bedrijf er ook. Maar dit jaar heeft het beladingssysteem een prominente plek (meteen bij de ingang van het bedrijfspand in Maasbree) en staan er twee stands van Hoffmann. Richard Hermans, directeur van Promas, geeft aan dat de samenwerking tussen Hoffmann en Promas intensiever is geworden. “We boden de producten van Hoffmann al aan, maar de nieuwe cobot past uitstekend in ons portfolio. Het is een snelle en efficiënte manier van automatisering. Onze klanten vragen daar naar.”

Indrukwekkend

Tijdens de Huisshow stonden onder meer Hedelius, CMZ en Hartford-machines. Ook stond er een BMO Platinum systeem, die was gekoppeld aan Hedelius Acura 50 5-asser. Robojob sloot hun werkstukbeladingssysteem aan een CMZ TA20YS640 draaibank aan. 

Blikvanger was de opstelling van de Hartford LG-1370 voorraadmachine. Dit bewerkingscentrum met een werkbereik van 1300 x 700 x 650 mm en uitgevoerd met een Heidenhain TNC640 besturing was gekoppeld aan een Yaskawa robot. De automatiseringsoplossing an sich heeft Promas vaker uitgevoerd, maar de op maat gemaakte open metalen kegel voor het beladen is indrukwekkend.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden