2 mei 2017 - 2 min leestijd

Belgische gereedschapsmakerij Simons koopt Matec 5-asser

Gereedschapmakerij Simons uit Achel / Hamont (België) heeft geïnvesteerd in een 5 assige Matec portaalfreesmachine. De machine is uitgerust met de door Matec ontwikkelde universele freeskop die in beide vlakken traploos simultaan bestuurbaar is.

De firma Simons bouwt matrijzen en gereedschappen voor o.a. de automobielsector en is daarnaast actief als toeleverancier voor precisieproducten. Het bedrijf is opgericht in 1975 door Jaak Simons die met een drietal machines van huis uit startte met de vervaardiging van kleine snijstempels. Inmiddels heeft de 2e generatie Simons in de persoon van Stijn Simons het roer over genomen.

Onlangs werd besloten te investeren in een grote portaalfreesmachine en de keuze is hierbij gevallen op een Matec portaal van het type 40P uitgerust met een universele freeskop. Het unieke van deze freeskop is dat hij geen vertanding meer heeft waarop gepositioneerd wordt maar in beide vlakken volledig traploos simultaan aanstuurbaar is. Hierdoor kunnen alle mogelijke hoeken gemaakt worden. De freeskop is uitgerust met een HSK 100 spindel met een vermogen van 38 kW en een koppel van 440 Nm met 8.000 rpm.

Het werkbereik van de machine bedraagt 6500 x 3500 x 1300 mm. Alle assen zijn voorzien van directe meetsystemen om zodoende een hoge positioneer en repeteernauwkeurigheid te waarborgen. Het meelopende gereedschapmagazijn heeft 60 gereedschap posities. De machine is uitgerust met de nieuwste Heidenhain TNC640 besturing en heeft verder alle features waarmee een moderne werktuigmachine uitgerust dient te zijn

Simons wordt de eerste gebruiker van een dergelijke machine in de BENELUX. De Matec wordt begin 2017 geleverd.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden