13 augustus 2021 - 2 min leestijd

‘Blokland Metaalbewerking best presterende metaalbewerker van 2021’

Blokland Metaalbewerking is volgens financieel adviseur Aeternus de best presterende metaalbewerker van 2021. Het bedrijf heeft een top-25 opgesteld van de best presterende metaalbewerkers. Na Blokland Metaalbewerking staat 247TailorSteel op plek 2. Kasteel Metaal eindigt in het rapport van Aeternus op de derde plaats.

Blokland Metaal scoort in twee van de drie categorieën het beste met een EBITDA productiviteit van ruim € 51k per FTE en een ROIC van 39,3%. Met een operationele winst van 35,2% scoort de onderneming in de laatste categorie een derde plaats. Aangezien twee bedrijven gedeeltelijk op de 5e plaats staan in onze Top 25, wordt de Top 6 aangevuld met respectievelijk 247TailorSteel, Kasteel Metaal, HVL Metaal & Techniek, Kepser Pro-Metaal en De Rooy Slijpcentrum. 

Opvallend is dat drie van de zes bedrijven in onze Top 25 een bescheiden bedrijfsomvang hebben. Met relatief kleine brutowinsten onder de € 10 mio ten opzichte van een gemiddelde brutowinst van ruim € 14,5 mio, zijn deze ondernemingen in staat een hoge operationele performance te realiseren ondanks de vaak gemaakte aanname van schaalvoordelen in deze sector. 

De enige grote uitschieter in de Top 6 betreft 247TailorSteel, met een brutowinst van ruim € 31 mio, de op 2 na grootste metaalbewerker in de Top 25. Deze prestatie is de markt niet ontgaan. Investeringsmaatschappij Parcom heeft in 2019 een 60% aandelenbelang in 247TailorSteel verworven en wil hiermee samen met het managementteam internationale groei realiseren. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden