30 januari 2020 - 2 min leestijd

BMO met iClamp genomineerd voor TechniShow Innovation Awards

BMO is met de iClamp genomineerd voor de ‘New Tech’ TechniShow Innovation Award. De iClamp is een machineklem die Automatisch, Adaptief en Autonoom (AIM) functioneert. Met de ontwikkeling van de AIM wil BMO de verspanende industrie een extra tool in handen geven om productieserie 1 te automatiseren zonder insteltijden in een volledig autonoom proces.

De ontwikkeling van de automatisch instelbare machineklem (AIM) speelt volgens BMO een belangrijke rol, wanneer een robot zo lang mogelijk zonder menselijke interventie door moet werken. De intelligente centrische machineklem werkt autonoom door zijn eigen energievoorziening en wordt aangestuurd middels draadloze communicatie met alle robotautomatiseringen van BMO Automation. Hierdoor is de AIM ook op ieder type CNC-machine te gebruiken. De adaptieve klemkrachtregeling is vrij instelbaar. Bovendien past de machineklem zich automatisch aan, aan de grootte en het materiaal van het te klemmen product. De klem is voorzien van verschillende sensoren (trillingsdetectie, spankrachtdetectie) en door het analyseren van deze data kan het verspanend proces geoptimaliseerd worden. Dit alles met als einddoel de insteltijd reduceren naar nul. Bijkomend voordeel is dat hierdoor de foutmarge wordt verkleind, dus een lagere kans op stilstand waardoor de OEE (Overall Equipment Effectiveness) omhoog gaat.

De meest belangrijke toegevoegde waarde van de AIM is dat hiermee de hoogst mogelijke automatisatiegraad (High Mix – High Volume) beschikbaar wordt op iedere CNC-machine en daardoor ook voor ieder type bedrijf. Volgens berekeningen van BMO zorgt  AIM voor een vier keer hogere output van een CNC-machine.

BMO presenteert de iClamp AIM van 17 t/m 20 maart op de TechniShow in Utrecht.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden