2 mei 2017 - 2 min leestijd

Boeing produceert onderdelen toekomstig vliegtuig met WFL Millturn

In het nieuwe Boeing onderzoekscentrum in Portland (VS) wordt een Millturn draaifreescentrum in gebruik genomen voor de productie van onderdelen voor toekomstige vliegtuigmodellen. De ontwikkeling van nieuwe vliegtuigonderdelen is een onderzoekssamenwerking tussen de Universiteit van Sheffield en Boeing.

De reden dat het onderzoeksteam voor een bewerkingscentrum van WFL heeft gekozen heeft te maken met de bewezen prestaties van eerder geïnstalleerde machines van het Oostenrijkse merk, zowel bij de Universiteit Sheffield als in de Boeing fabriek. De Millturn zal niet alleen worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe onderdelen, maar ook voor de opleiding van Boeing engineers, wetenschappers en studenten. WFL wordt als ontwikkelingspartner vanaf het begin betrokken bij toekomstige productieprocessen en kan de universiteit en de vliegtuigfabrikant assisteren bij nieuwe ontwikkelingen.

 

Technologiemeeting

Medio maart organiseerde WFL een Technologiemeeting in Linz (AT). Tijdens deze huisshow presenteerde de machinebouwer naast het bestaande machineportfolio ook nieuwe machinemodellen en technologieën. Bij de vernieuwde machines tref je de veranderingen vooral aan in de constructieve verbeteringen van de verschillende machinecomponenten die de betrouwbaarheid verhogen. Tevens is aandacht geschonken aan een verbeterde gebruikersvriendelijke toegang tot het standaard gereedschapsmagazijn. Ergonomie en efficiëntie zijn verder doorgevoerd in het hele machineportfolio. WFL wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer uit Hilversum.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden