2 mei 2017 - 2 min leestijd

Boessenkool maakt hameitorens en balanspriemen Industriebrug Assen

In opdracht van de gemeente Assen bouwt VolkerWessels de nieuwe industriebrug in de gemeente Assen. Machinefabriek Boessenkool maakte in opdracht van Volker Staal en Funderingen voor deze 4-deks ophaalbrug de hameitorens van 16 ton per stuk. Beide torens dragen elk een balanspriem van 65 ton. Die zorgen voor een stabiele bediening van de bewegende brugdelen.

 

De Industriebrug ligt in de Industrieweg wat de drukste noord-zuid verbinding is van Assen, veel zwaar en intensief verkeer dus. De brug maakt onderdeel uit van het project “De Blauwe As”. Het Kanaal vanaf het Havenkwartier tot aan de Vaart wordt door dit project met bruggen en sluizen bevaarbaar gemaakt.

Werkstukken van deze omvang bewerken de specialisten van Boessenkool met hun 4-assige Juaristi floortype CNC kotterbank. Deze freesmachine kan werkstukken aan tot 20,5 x 6 x 3 meter. En tot 200 ton gewicht kan voor bewerking op de tafel worden gebracht.

De nauwkeurigheid waarmee gewerkt wordt is spraakmakend: 10 micron over een afstand van 4 meter. De machine is voorzien van een gereedschap wisselaar met 60 gereedschappen en een gereedschapkoppenwisselaar met 4 gereedschap koppen. Bovendien is er een geïntegreerde rotatietafel beschikbaar van 3 x 3,5 meter met een V-beweging slag van 2,5 meter en geschikt om 50 ton product op te bewerken.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden