19 juli 2018 - 3 min leestijd

British Steel investeert £50 miljoen in modernisering van walsdraadproductie

British Steel heeft de grootste investering in tien jaar in zijn productieactiviteiten aangekondigd. Het betreft een moderniseringsplan van £50 miljoen (€56 miljoen) voor de walsdraadactiviteiten.

De investering zal de kwaliteit en het aanbod van walsdraad dat in de hoofdvestiging van de onderneming in Scunthorpe, Engeland, wordt geproduceerd, aanzienlijk verbeteren, waardoor het bedrijf verder kan groeien in de huidige markten en nieuwe markten kan aanboren – zowel binnen als buiten het Verenigd Koninkrijk.

“Belangrijke investering”

In de nieuwe faciliteit zal een bredere reeks maten (tot 28 mm) met nauwere toleranties worden geproduceerd, inclusief betere oppervlaktecondities en microstructuur-eigenschappen. Deze uitgave komt bovenop de £120 miljoen die British Steel al in de eerste drie activiteitenjaren heeft vastgelegd ten behoeve van investeringsprojecten en komt acht maanden na de acquisitie van FNsteel, een vooraanstaande producent van walsdraad in Nederland. Paul Martin, Deputy CEO van British Steel, zegt: “Dit is een belangrijke investering in de toekomst van ons bedrijf, die onze commitment ondersteunt om klanten te voorzien van betere technische specificaties van staal en een divers, hoogwaardig productassortiment. Niet alleen zal dit ertoe leiden dat we de binnenlandse markt beter kunnen bedienen, het zal ons ook in staat stellen om als exporteur concurrerender te worden en zo de groei van British Steel te versnellen in lijn met onze bedrijfsstrategie.”

 

Moderne walsdraadlijn

De investering zal resulteren in een nieuwe moderne walsdraadlijn, ontworpen en geïnstalleerd door Primetals in de huidige fabriek. De werkzaamheden zullen deze zomer van start gaan en de nieuwe lijn zal in het najaar van 2019 in gebruik worden genomen. Onlangs zijn er nieuwe laboratoria geopend, waardoor de fabriek over testfaciliteiten van wereldklasse beschikt. De bestaande walsdraadactiviteiten, waar 300 mensen werken, zullen gedurende de gehele installatie normaal functioneren. Martin voegt toe: “De upgrade van de fabriek zal ervoor zorgen dat de naam British Steel synoniem blijft voor kwaliteit, innovatie en productontwikkeling. Onze walsdraadactiviteiten hebben een groeiende orderportefeuille en deze investering zal ons in staat stellen hierop voort te bouwen door de nauwere toleranties en betere oppervlaktekwaliteiten te garanderen die klanten, met name in de automobielsector, eisen. Door dit soort investeringen te blijven doen en complementaire bedrijven zoals FNsteel over te nemen, willen we de staalleverancier bij uitstek worden voor meer bedrijven over de hele wereld.”

 

Toepassingen

British Steel walsdraad wordt gebruikt in duizenden verschillende toepassingen, waaronder bandenkoord, bedveren, aanlegplaatsen van booreilanden en brugkabels. Het wordt ook gebruikt in paperclips, bouten en moeren, autoveren en museletten – de kleine draadkooien rond Champagne kurken. Richard Sims, algemeen directeur van British Steel Wire Rod, vertelt: “Onze walsdraad speelt een essentiële rol in het dagelijks leven van mensen, van de auto of bus waarmee ze naar hun werk reizen, tot het bed waar ze ’s nachts in slapen. Het is één van de meest diverse producten die er bestaan, dus deze investering levert niet alleen aanzienlijke verbeteringen op voor onze klanten, maar ook voor honderden miljoenen eindgebruikers. Vandaag de dag is dit ook van enorm belang voor onze medewerkers, die er dankzij hun vakmanschap en toewijding aan klanttevredenheid voor zorgen dat we met zoveel vertrouwen kunnen investeren. Samen kijken we uit naar de opening van de nieuwe lijn en naar het aanboren van nieuwe markten dat door deze investering mogelijk wordt gemaakt.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden