29 maart 2021 - 2 min leestijd

Bystronic neemt softwarespecialist Kurago over

Bystronic breidt zijn digitale expertise uit met de overname van de Spaanse softwarespecialist Kurago en versterkt zo zijn dienstenportfolio. In het kader van zijn groeistrategie zet Bystronic zich in om zijn focus op de groeiende vraag naar automatisering en digitale processen in de plaatbewerkingssector te vergroten door nieuwe, intelligente softwareoplossingen aan te bieden en de productieprocessen van zijn klanten te netwerken.

De overname van de Spaanse softwarespecialist Kurago markeert de volgende stap om dit doel te bereiken. Eind vorige week nam Bystronic meer dan honderd procent van de aandelen over van de oprichters van Kurago. De twee bedrijven zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken. Kurago zal onder haar eigen merknaam op de markt blijven opereren.

De twee bedrijven zijn sinds 2019 een innovatiepartnerschap aangegaan, waarin ze samen open slimme fabriekssoftwareoplossingen hebben ontwikkeld. Met name de Bystronic Smart Factory Software Suite, die productie-infrastructuren van verschillende merken integreert. Dit stelt klanten in staat om hun productiviteit en efficiëntie te verhogen.

Alex Waser, CEO van Bystronic: “Na een succesvolle samenwerking om slimme fabrieksoplossingen te ontwikkelen in de afgelopen twee jaar, markeert de overname van Kurago een nieuwe mijlpaal in onze groeistrategie. Samen zullen we intelligente end-to-end-oplossingen ontwikkelen om de digitalisering van de productieprocessen van onze klanten te blijven stimuleren.”

Kurago is opgericht in september 2019. Het particuliere Spaanse bedrijf heeft 52 medewerkers in Bilbao en Vitoria-Gasteiz. De wortels van de oprichters van het bedrijf liggen in de industrie en ze kunnen putten uit een enorme expertise in de ontwikkeling van oplossingen voor de plaatbewerkingssector. Het bedrijf is een gecertificeerde Microsoft Gold Partner.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden