6 mei 2021 - 1 min leestijd

CDA wil dat Overijssel koploper wordt bij robotisering maakindustrie

De provinciale afdeling van het CDA vindt dat Overijssel door samenwerking met de maakindustrie in de provincie wereldwijd koploper kan worden op het gebied van digitalisering en robotisering. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om minder afhankelijk te zijn van landen als China. Lokale productie zorgt voor minder transportbewegingen. Daarvoor dient de maakindustrie echter wel versneld te digitaliseren door meer gebruik te maken van robots en 3D-printen.

Een aantal Overijsselse bedrijven loopt weliswaar voorop, maar veel maakbedrijven in de provincie moeten de digitaliseringsslag nog maken. “Wij vrezen dat diensten, producten, kennis en vakmanschap verloren gaan als niet snel wordt ingegrepen”, zegt het CDA-Statenlid Susan Faal-Takak.

De provincie doet al het nodige om de gerobotiseerde productie en digitalisering te stimuleren, maar de CDA-fractie vindt het nog onvoldoende. Statenleden Susan Faal-Takak en Jerry Blekkenhorst vragen daarom aan Gedeputeerde Staten om uitleg over de manier waarop de provincie de maakindustrie aanspoort en steunt om met robotisering en digitalisering aan de slag te gaan.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden