31 januari 2023 - 1 min leestijd

Cecimo sluit zich aan bij Europees standaardisatiegroep

De Europese Commissie heeft Cecimo toegevoegd als lid van het zogenoemde High-Level Forum on European Standardisation. Dat forum is onderdeel van de EU-strategie om normalisatieprioriteiten ter ondersteuning van EU-beleid en -wetgeving vast te stellen. Cecimo-voorzitter Heinz-Jürgen Prokop zal optreden als vertegenwoordiger en de toekomstige voorzitter van Cecimo, François Duval, is plaatsvervangende vertegenwoordiger.

Het forum zal de Commissie bijstaan en adviseren bij het anticiperen op aankomende normalisatieprioriteiten en bijdragen aan de rol van de EU als wereldwijde normsteller. Het zal Europese normalisatiespelers in staat stellen de uitdagingen waarmee het Europese normalisatiesysteem wordt geconfronteerd te identificeren, prioriteren en aan te pakken, en oplossingen voor te stellen.

Cecimo is de Europese brancheorganisatie voor de gereedschapsmachine-industrie. Het forum heeft drie doelstellingen. In de eerste plaats helpen bij het creeeren van een groene, digitale en veerkrachtige markt door de normalisatieprioriteiten vast te stellen. Daarnaast brengen ze afstemming tussen Europese beleidsprioriteiten, industriële innovatie en investeringsactiviteiten en normalisatieacties. Tot slot bespreken ze de uitvoering van de EU-strategie voor normalisatie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden