17 februari 2021 - 2 min leestijd

CECIMO verwacht groei AM-markt

CECIMO, de Europese belangenbehartiger van de machine-industrie, verwacht een groei van Additive Manufacturing-activiteiten in Europa. Dat blijkt uit een door hun uitgevoerde enquete. De potentiele groei is anders in de diverse sectoren. Zo groeit de metaalindustrie met 44,3%, terwijl de plastic-sector een groei van 55,6% kent.

Gezien de AM-inkoop, vertonen de individuele sectoren uiteenlopende trends. Lucht- en ruimtevaart en automobielindustrie noteren beide een negatieve balans, respectievelijk -30% en -19,7%. Op korte termijn is dan ook een verkrapping van de AM-business in deze branches te verwachten. Omgekeerd noteert de medische sector een netto groei van 61%, de hoogste score op sectoraal niveau. AM-bestellingen voor medische gebruikers zullen daarom naar verwachting sterk groeien.

Tussen september en oktober 2020 organiseerde CECIMO de eerste ronde van haar European Additive Manufacturing Survey, die tot doel heeft de belangrijkste markttrends in de Additive Manufacturing (AM) -sector te beoordelen.Deze enquête werd gelanceerd door CECIMO in samenwerking met vijf nationale verenigingen uit Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Doel was kwalitatieve data rechtstreeks van de industrie te verzamelen en een Europees overzicht te schetsen van de belangrijkste trends op de AM-markt.

Tijdens deze eerste ronde ontving CECIMO in totaal 86 reacties van de nationale verenigingen die aan dit project deelnemen. Het is de eerste keer dat een enquête wordt uitgevoerd om rechtstreeks gegevens te verzamelen van 3D-printbedrijven die actief zijn in de deelnemende landen. Het onderzoek duurt zes maanden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden