22 juni 2021 - 2 min leestijd

CEO Chiron: “We komen sterker uit de crisis dan voorheen”

“We komen sterker uit de crisis dan voorheen en kijken met optimisme naar de toekomst”, zei Carsten Liske, de nieuwe CEO van Chiron Group SE, tijdens het tweede Open Huis Online vorige week. Hij refereerde vooral naar de nieuwe bedrijfsstructuur sinds eind 2020. De vorig jaar ingezette herschikking is nu voltooid.

Tijdens 360°-tours konden bezoekers van het Open Huis Online een kijkje nemen in de verschillende technische velden en de producthighlights op verschillende manieren ervaren. Bovendien presenteerde de Chiron Group alle bewerkingscentra in haar ‘machinevloot’. Dit omvatte bijvoorbeeld de Chiron DZ 28, die een spindelspeling van 1.200 mm heeft en is ontworpen voor de eenvoudige bewerking van componenten met een groot volume. Het dubbelspillige bewerkingscentrum onderscheidt zich door de precisie, dynamiek en het hoogste niveau van technische beschikbaarheid.

De 715-serie vierde ook een wereldpremière. Het nieuwe machineplatform is ontworpen voor autonome bewerking aan alle zes zijden en vormt de aanvulling op het Chiron Group-portfolio voor staafbewerking. Het Micro5-bewerkingscentrum is vooral interessant voor bezoekers uit zeer nauwkeurige microbewerkingsgebieden, zoals medische technologie, juwelen en precisiefabricage. Een ander hoogtepunt was de Chiron DZ 16 W met de automatiseringseenheid VariocellUno, een handlingrobot en werkstukopslag. De combinatie maakt de zeer productieve uitwisseling van pallets met onbewerkte en afgewerkte onderdelen mogelijk, parallel aan de productie tijdens serieproductie en de productie van een aantal werkstukken in zeer korte cyclustijden.

Additive manufacturing

De divisie Additive Manufacturing presenteerde vorig jaar op Open House Online de AM Cube 3D metaalprinter. Sindsdien heeft laser-metaalafzettingstechnologie met behulp van draad of poeder haar waarde bewezen in industriële toepassingen. Het lasproces kan nu in realtime worden vastgelegd met behulp van het nieuwe digitale systeem VisioLine AM in de metaalprinter met automatische wisseling van depositiekop – een uniek verkoopargument dat voldoet aan een breed scala aan procesvereisten. Tegelijkertijd documenteert DataLine AM de procesgegevens.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden