14 januari 2022 - 2 min leestijd

Chiron en Greidenweis combineren automatiseringsexpertise

De Chiron Group is volledig eigenaar van het Duitse Greidenweis Machinenbau geworden. Greidenweis is een systeemleverancier voor de automobielindustrie. Naast de eigen ontwikkeling en assemblage van machines en systemen voor lamineren, verbinden en lijmen, heeft Greidenweis zich gespecialiseerd in proces- en systeemintegratie. Met de samenwerking willen beide bedrijven met innovatieve automatiseringsoplossingen de bewerkings-, assemblage- en fabricageprocessen efficiënter maken. 

Carsten Liske, CEO van de Chiron Group SE, en Michael Greidenweis, eigenaar en directeur van Greidenweis Maschinenbau GmbH & Co. KG, hebben samen de koers uitgezet voor een toekomst. Greidenweis Maschinenbau is sinds januari 2022 een 100% bedrijf van de Chiron Group.

Een kerncompetentie van de Chiron Group zijn kant-en-klare oplossingen voor bewerkingsprocessen op basis van bewerkings- en frees-/draaicentra van de merken Chiron, Stama en Factory5. De vraag om turnkey-oplossingen te automatiseren neemt voortdurend toe, evenals de werkstuk- en branchespecifieke klanteisen. Dit geldt zowel voor de productie van losse onderdelen in de gereedschaps- en precisietechniek als voor de serieproductie in de mobiliteitssector. Het productassortiment van de Chiron Group komt overeen met de uiteenlopende automatiseringstaken met geïntegreerde automatiseringsoplossingen, zelfvoorzienende geïsoleerde oplossingen, de koppeling van bewerkingscentra en hun proces- en systeemintegratie in assemblage- en productielijnen.

Greidenweis is een systeemleverancier voor de automobielindustrie. Naast de eigen ontwikkeling en assemblage van machines en systemen voor lamineren, verbinden en lijmen, heeft Greidenweis zich vakkundig gepositioneerd in proces- en systeemintegratie. Een voorbeeld hiervan is de volautomatische complete montage van componenten voor voertuiginterieurs met meerdere bewerkingsstations. Het 60-koppige bedrijf heeft jarenlange ervaring in de integratie van een breed scala aan technische oplossingen in geautomatiseerde assemblagesystemen en productielijnen en heeft deze ook met succes geïnstalleerd in andere industrieën. Greidenweis heeft zijn expertise in werktuigbouwkunde en in holistische automatiseringsoplossingen door een consequent geïmplementeerde algehele procesondersteuning – ontwerp met CAD / CAM- en 3D-technologie, robotsimulaties, projectbeheer, productie, montage, inbedrijfstelling en service.

De Chiron Group en Greidenweis zullen zich elk richten op de verdere ontwikkeling van hun traditionele kernactiviteiten. Met de strategische en operationele samenwerking willen beide bedrijven hun klanten ook aantrekkelijke toekomstgerichte oplossingen bieden door geoptimaliseerde en nieuwe combinaties van producten, competenties en knowhow. Het doel is om met innovatieve automatiseringsoplossingen de bewerkings-, assemblage- en fabricageprocessen nog efficiënter te maken. Dit geldt voor de procesautomatisering van componenten met een groot volume, maar ook voor complexe productielijnen van de onbewerkte plaat tot de bewerking en de bijbehorende processen tot de end-of-line-test.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden