16 mei 2018 - 2 min leestijd

Chiron-Group dochters Stama en Chiron organiseren open huizen

In de week van 12 t/m 15 juni organiseren Chiron en Stama hun open huis in het Zuiden van Duitsland. Door de beide open huizen in dezelfde week te organiseren, wordt het eenvoudiger voor bezoekers beide evenementen te bezoeken. Chiron en Stama zijn onderdeel van de Chiron Group en worden in Nederland door Oude Reimer uit Hilversum vertegenwoordigd. Tijdens de open huizen zullen de machinebouwers nieuwe machines presenteren.

Bij Stama zal het nieuwe frees-draaicentrum, MT733, zijn wereldpremière ondergaan. Door de portaalbouwwijze en omdat de Y- en Z-as in de freespil(len) en de X-as in de draaispil(len) geplaatst zijn, is de machine stabieler dan andere concepten. Het innovatieve aandrijfsysteem van de firma Wittenstein, het Galaxie systeem, zorgt voor een spelingsvrije en stabiele zwenking van de draaispillen. De machine is uit te voeren met een maximale doorlaat van 100 mm in diameter en twee freesspillen, zodat een zogenaamde zes-assige machine ontstaat. Om de machine efficiënt te laten functioneren bij zowel enkelstuks als grootserie fabricage, is de machine uit te rusten met vele aan- en afvoersystemen.

Het openhuis bij Stama is van 12-14 juni te Schlierbach (D)

 

Chiron

Bij Chiron staat het open huis in het teken van de presentatie van het geheel nieuwe modulaire platvorm FZ-16. De machine zal wederom een stap maken in de combinatie van productiesnelheid en nauwkeurigheid. Deze gantry-freesmachine zal ook weer als vier- of vijfassige machine en als dubbelspil machine gebouwd worden. Ook blijft de W-uitvoering binnen deze bouwserie een optie. De hoge statische- en dynamische stijfheid van de machine resulteert in een nog hogere freeskwaliteit, lage oppervlakte ruwheid, korte bewerkingstijden en hoge gereedschapstandtijden. Door de bouwwijze geeft de machine een hoge dynamiek en daardoor korte neventijden en hoge stijfheid bij elke positie van de X-as.

Het open huis bij Chiron is van 13-15 juni te Tuttlingen (D)

Iedereen die geïnteresseerd is in het bezoeken van deze open huizen kan voor meer informatie terecht bij Oude Reimer via: sales@oudereimer.nl

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden