Het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) is een aanvulling op het bestaande Emission Trading System (ETS) en zal aanvankelijk de directe en indirecte CO2-uitstoot van diverse basisproducten bij invoer in de Europese Unie belasten. Het gaat om de basisproducten staal en ijzer, aluminium, meststoffen, elektriciteit, cement en waterstof en daarnaast een aantal hieraan gerelateerde halffabricaten en afgeleide producten. De huidige lijst met basisproducten is niet limitatief en zal naar verwachting verder worden uitgebreid.
Op 8 maart van 16:00 tot 17:00 uur organiseerde Koninklijke Staalfederatie in samenwerking met NEVAT en FPT-VIMAG en EY een interactieve CBAM Webinar. Tijdens deze webinar kwamen de deelnemers meer te weten over de impact van CBAM én mogelijke vervolgstappen voor hun organisatie. Zo kwam het volgende aan bod:
– Nadere toelichting CBAM verplichting
– Beslisboom met implicaties voor jouw organisatie
– Praktische tips voor een CBAM impact assessment
– Welke aanpak en tools biedt EY om voor 1 oktober 2023 klaar te zijn?
Het is niet zozeer de vraag of maar vooral hoe CBAM jouw business zal raken. Het is dan ook belangrijk tijdig op de hoogte zijn van wat dit precies inhoudt en welke aanpak je als bedrijf het beste kunt hanteren. Je kunt via deze link het CBAM webinar terugkijken. Bekijk hier de PowerPoint-presentatie.
Eddo Cammeraat is per 1 juni officieel gekozen tot nieuwe voorzitter van FPT-Vimag. Hij volgt André Gaalman op, die statutair …
Aanstaande maandag houdt het projectteam van TechniShow, dat bestaat uit FPT-Vimag en Jaarbeurs – een webinar over de stand van …
De Hoffmann Group zal vanaf 1 oktober 2023 het gehele assortiment gereedschappen van Iscar in heel Europa aanbieden en leveren …
Style CNC Machines houdt op donderdag 8 juni en vrijdag 9 juni hun jaarlijkse Maakindustrie Dag. In hun showroom op …