6 juni 2018 - 2 min leestijd

Cobots met integrated vision op Vision & Robotics

Om de mogelijkheden van cobots met integrated vision aan te tonen, zal VWCO de TM-cobots van Techman Robot op de vakbeurs Vision & Robotics demonstreren. Daarbij zullen TM-cobots willekeurig aangeleverde onderdelen exact weten te vinden op basis van kleur, vorm, patroon, QR-code en barcode. VWCO staat voor Vision With Cobots en is een onderneming van Valk Welding.

Binnen het ruime aanbod aan cobots vormen de TM-cobots met standaard integrated vision een uitzondering. Dankzij deze geïntegreerde Smart-functie kunnen TM-cobots patronen herkennen, objecten lokaliseren, kleur detecteren, barcodes lezen, enz. Met een cobot waarin vision 100% in de hardware en software is geïntegreerd, biedt Techman gebruikers een universeel inzetbare cobot met een hoog zelf oplossend vermogen en alle functies die je van vision mag verwachten. Anton Ackermans van VWCO: “Dankzij de geïntegreerde vision weet de TM-cobot de juiste positie exact te bepalen. De grijper zal een product daarbij altijd in het centrum oppakken. De te handelen producten hoeven daarvoor dus niet op voorgeprogrammeerde posities te worden neergelegd. TM-cobots scannen eerst de locatie en bepalen zo hun positie. Dat biedt een hoog programmeergemak en bespaart veel programmeertijd.”

 

Zonder code programmeren

TM-cobotskunnen eenvoudigzonder code worden geprogrammeerd. De cobotarmen kunnen met de hand naar iedere positie worden begeleid en per punt worden vastgelegd. Anton Ackermans: “ Vanaf notebooks en tablets kunnen programma’s verder worden geoptimaliseerd en bewegingen op snelheid en tijd worden verfijnd. TM-cobotszijn daardoor, zelfs zonder programmeerervaring met robots, gemakkelijk en snel te gebruiken. De basistaken zijn binnen een dag te leren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden