7 september 2017 - 2 min leestijd

Cornelissen breidt snijcapaciteit uit met Trumpf lasersnijmachine

Cornelissen Metaaltechniek in Rhenen heeft kortgeleden met de investering in een jong gebruikte Trumpf L4020 lasersnijmachine, haar snijcapaciteit verder uitgebreid. Het bedrijf beschikte al over een Trumpf L6030 vlakbed lasersnijmachine en een Trumpf TruLaser Tube 7000 buislasersnijmachine.

Peter Cornelissen: “Met de volle bezetting van de grote lasersnijmachines (tot 6.000 mm) liepen we tegen beperkingen in de snijcapaciteit op. Om ook de toenemende vraag naar snijwerk op te kunnen vangen hebben we daarom besloten de capaciteit verder uit te breiden. Naast snijwerk voor derden, wordt ook een groot deel intern verder verwerkt op de constructieafdeling, waar we complete samenstellingen voor machinebouwers en constructiebedrijven in de utiliteitsbouw, infrastructuur, kraan- en voertuigindustrie, bruggenbouw, scheepsbouw en machine-installatiebouw maken. Het lasersnijden is dus een cruciaal facet binnen het bedrijf.” De Trumpf L4020 is geleverd door Bruma Machines, die de jonge gebruikte lasersnijmachine compleet heeft nagelopen en daarbij alle kwetsbare onderdelen heeft vernieuwd.

 

Cornelissen

Cornelissen Metaaltechniek is begin vorig jaar overgenomen door Ales Metaaltechniek, Erba Plaatbewerking en Vlastuin. “Deze bedrijven leveren niet alleen een forse bijdrage aan een algehele upgrading van het bedrijf maar hebben we ook een groot gedeelte van het snijwerk van Ales Metaaltechniek erbij gekregen,” licht Peter Cornelissen toe.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden