14 december 2020 - 2 min leestijd

Dassault Systèmes lanceert project voor bewuster omgang industrie met water

Dassault Systèmes introduceert ‘Water for Life’. Dit project heeft tot doel de industrie te helpen slimmer om te gaan met water. Water for Life is onderdeel van de The Only Progress is Human-campagne van het bedrijf. Deze campagne komt voort uit de toezegging van Dassault Systèmes om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te ondersteunen en dan in het bijzonder SDG 6 om ‘de beschikbaarheid en het duurzaam beheer van water en sanitaire voorzieningen voor iedereen te garanderen’.

Dassault Systèmes zal via Water for Life zijn klanten helpen deze uitdagingen rond water vanuit drie invalshoeken aan te pakken: meten en optimaliseren, innoveren en creëren, en onderwijzen. Ten eerste zal Dassault Systèmes het 3DExperience-platform gebruiken om het meten en optimaliseren van de ‘water-voetafdruk’ van bedrijven verder te verbeteren. Het platform zal hiertoe bedrijven in staat stellen de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een goed inzicht te krijgen in hun waterverbruik. Daarbij zal bovendien een duidelijke relatie worden gelegd met het doel waarvoor dit water wordt ingezet, zodat bedrijven bewuste afwegingen kunnen maken over het water dat zij toepassen en het resultaat dat zij daarmee bereiken.

Ook zal het 3DExperience-platform hen helpen om de impact van verschillende ontwerpopties op het watergebruik in kaart te brengen. Hier zullen bovendien door Artificial Intelligence (AI) gegenereerde aanbevelingen aan worden toegevoegd, die bedrijven begeleiden bij het creëren van nieuwe en duurzamere producten, diensten en ervaringen.

Dassault Systèmes zal tevens het idee van een ‘water-handafdruk’ voor ieder bedrijf ondersteunen via zijn 3DExperience Lab. Dit open innovatie-lab helpt disruptieve innovaties te ontwikkelen en te versnellen, zoals EEL Energy voor het duurzaam opwekken van energie. Het 3DExperience Lab gaat bedrijven helpen de processen zodanig te transformeren dat zij hun waterverbruik verder kunnen terugdringen. Ook zal het lab nauw samenwerken met incubators, zoals OceanHub Africa.

Ten slotte gaat Dassault Systèmes educatieve programma’s stimuleren die tot doel hebben het bewustzijn rond belangrijke watergerelateerde kwesties te vergroten. Daarbij zal tevens aandacht worden besteed aan het inspireren van toekomstige generaties om deze belangrijke hulpbron te behouden. Denk hierbij aan het Mission Ocean-project in Frankrijk dat wordt ondersteund door La Fondation Dassault Systèmes.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden