2 mei 2017 - 3 min leestijd

Dassault Systèmes breidt 3DExperience Lab uit

Dassault Systèmes kondigde tijdens Solidworks World 2017 aan dat het zijn 3DExperience Lab uitbreidt naar Noord-Amerika. Het 3DEXPERIENCE Lab is een combinatie van een open innovatielab en een start-up-accelerator. Het biedt ondersteuning aan veelbelovende projecten die de potentie hebben om de samenleving te veranderen.

Als uitbreiding van het Europese programma, start het 3DExperience Lab in mei tevens in het Amerikaanse hoofdkantoor van Dassault Systèmes in de buurt van Boston. Het lab is bedoeld voor Amerikaanse start-ups, ondernemers, studenten en werknemers van industriële innovatieafdelingen of onderzoekslaboratoria, die werken aan projecten rond de thema’s stad, healthcare, lifestyle, het Internet of Things, Fab Labs of ideegeneratie. Zij krijgen één of twee jaar toegang tot het cloudgebaseerde 3DExperience -platform, begeleiding en het wereldwijde ecosysteem. Zo kunnen ze hun productontwikkeling versnellen.

 

Digitale fabricage

Een van de onderdelen van het 3DExperience Lab is een nieuwe ruimte voor digitale fabricage. Dit Fab Lab is ontworpen in samenwerking met het Center for Bits and Atoms van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Innovatieve professionals kunnen hier gebruikmaken van de allernieuwste computergestuurde tools en processen om prototypes van producten te ontwikkelen of productconcepten te verfijnen. Het Fab Lab fungeert ook als laboratorium voor toekomstige hardware- en software-interfaces. Het lab integreert design- en fabricagetools in end-to-end realtime systemen.

 

Uitvinderstraditie

“In Noord-Amerika is een groot deel van de belangrijkste start-ups en technologische innovaties van onze tijd tot stand gekomen”, zegt Bruno Latchague, Senior Executive Vice President, Global Field Operations (Amerika’s) bij Dassault Systèmes. “Met de uitbreiding van het 3DExperience Lab naar Noord-Amerika hopen we deze uitvinderstraditie voort te zetten. Dit doen we door ondernemers en start-ups de beschikking te geven over unieke middelen waarmee ze kunnen werken aan disruptieve innovaties.”

 

Solidworks voor entrepreneurs

“Solidworks World 2017 ademt innovatie en is het ideale evenement om dit nieuws bekend te maken, omdat de uitbreiding perfect aansluit bij ons ‘Solidworks for Entrepreneurs’-programma”, vervolgt Latchague. “Met dit programma bieden we ondersteuning en aanvullende mogelijkheden aan start-ups die Solidworks-applicaties gebruiken voor de digitale ontwikkeling van slimme producten.”

 

Stimuleren van ondernemers

Het 3DExperience Lab zag in november 2015 het levenslicht in Europa. Het doel van dit open innovatielab is het stimuleren van ondernemerschap om zo bij te dragen aan een betere toekomst. Het lab stelt innovatieve professionals in staat om hun producten en processen te optimaliseren en valideren, met behulp van dezelfde virtuele applicaties en expertise waarmee de producten van vandaag de dag zijn ontworpen en geproduceerd.

 

Succesvolle projecten

In het 3DExperience Lab zijn al vele succesvolle projecten in diverse industrieën tot stand gekomen. Voorbeelden hiervan zijn het op grote schaal additief produceren door robots, 3D-printing van gepersonaliseerde organen voor het simuleren van operaties, opensourcedrones met eigenschappen van zowel helikopters als vliegtuigen en een tool om te schetsen in immersive virtual reality.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden