27 oktober 2020 - 2 min leestijd

De Roovere (RoboJob) over ‘Automation Team Day’: “Er wordt weer vooruitgekeken”

“Bedrijven zien in dat er moet worden ingezet op CNC-automatisering. Het is geen kwestie meer van of en wanneer, maar hoe snel kan het?”, zegt Geschäftsführer bij RoboJob GmbH, Jelle De Roovere. Dat is zijn conclusie na de ‘Automation Team Day’, een evenement dat door RoboJob, Okuma en Sandvik in het leven is geroepen.

Het nieuwe ‘Automation Team Day’ concept werd in het leven geroepen nu de beursplanning dit jaar danig overhoop werd gehaald. Sinds het Coronavirus zich begon te verspreiden werden tal van beurzen geannuleerd of verplaatst. Het maakte dat RoboJob op zoek ging naar nieuwe concepten, en nu lijkt het erop dat met de ‘Automation Team Day’ een geslaagde succesformule gevonden werd.

“We zijn enorm opgetogen,” vertelt De Roovere. “Niet enkel omdat de inschrijvingen vlot zijn binnengekomen en alle bezoekers ook zijn komen opdagen. We zijn vooral erg fier over de manier waarop we alles in goede banen hebben kunnen leiden. Met dit evenement hebben we kunnen aantonen dat we ook in tijden van Corona bezoekers kunnen ontvangen, informeren en entertainen. En dat allemaal op een heel veilige manier.”

Hier ging heel wat voorbereiding aan vooraf: gezondheidsvoorschriften, registraties, gelletjes en mondmaskers. Maar daar houdt het niet op. “Het aantal deelnemers hebben we bewust beperkt gehouden,” vertelt De Roovere. “Die groep hebben we dan ook nog eens onderverdeeld in kleinere groepen, en verschillende medewerkers werden ingezet om alles in goede banen te leiden. Stickers op de grond toonden aan waar de bezoekers mochten staan en hoe ze afstand konden houden. Headsets maakten dat iedereen ook op afstand alles goed kon volgen.”

Wat nog het meeste opvalt, is de positieve ‘vibe’ tijdens het evenement. “Er wordt weer vooruitgekeken,” volgens De Roovere. “‘Glocalization’ is de weg vooruit: we moeten opnieuw lokaal produceren in Europa, en dat kan enkel mits het inzetten van CNC-Automatisering.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden