7 juli 2017 - 2 min leestijd

DMG Mori demonstreert live de toekomst van productietechnologie op EMO 2017

Met in totaal 80 machines op een beursoppervlak van 10.000 m2 pakt DMG Mori dit jaar wederom stevig uit tijdens de EMO Hannover 2017. DMG Mori zal de beurs gebruiken om acht wereldprimeurs en hun pad richting een digitale fabriek te presenteren.

Het belangrijkste onderwerp voor DMG Mori op de EMO is het ‘Pad van digitalizering’, waarmee het bedrijf de weg naar een digitale fabriek voor haar klanten vergemakkelijkt. De ondersteunende pijlers van succes hier zijn het APP-gebaseerde CELOS besturingssysteem, de DMG Mori-technologie cycli en klantspecifieke software-oplossingen voor een maximale efficiëntie in een digitale productie. Daarnaast zal de machinebouwer ook de diversiteit van automatiseringsoplossingen tonen in het nieuwe Vertico-ontwerp. DMG MORI presenteert ongeveer de helft van de machines op de beurs met een vorm van automatisering.

 

LMD en SLM

DMG Mori presenteert op de EMO ook toekomstige technologieën op het gebied van additive manufacturing. Momenteel heeft DMG Mori twee technieken in huis om metaal te printen, namelijk Laser Metal Deposition (LMD) waarbij metaalpoeder wordt opgelast met behulp van een poedernozzle en Selective Laser Melting (SLM) dat gebruik maakt van een poederbed. Met de combinatie van deze twee technieken kan DMG Mori de belangrijkste productieprocessen voor 3D-printen aanbieden.

 

Acht wereldprimeurs

Acht wereldprimeurs op het gebied van draaien en frezen presenteert DMG Mori op de beurs in Hannover. Het universele CTX 2500 | 700 draaicentrum is de vijfde generatie van deze serie, terwijl de CLX 550 het assortiment van basisdraaimachines vergroot. Met de NTX 2500 wordt het portfolio in draai-freesbewerking verder uitgebreid. Daarnaast zijn de derde generatie CTV 250, de Multisprint 25 en de Multisprint met meerdere spillen voorbeelden van draaimachines die een hoge productiviteit bereiken dankzij automatisering. Als laatste vullen de nieuwe universele, vijfassige DMU 340 Gantry en DMU 200 Gantry bewerkingscentra de XXL-serie aan.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden