15 april 2021 - 2 min leestijd

DMG Mori investeert 75 miljoen euro in nieuwe fabriek voor 5-assers

DMG Mori investeert 75 miljoen euro in een fabriek voor 5-assige freesmachines in het Chinese Pinghu. Tijdens de Chinese beurs CIMT 2021 gaf DNG Mori aan dat het van plan is te beginnen met de bouw van een 35.000 vierkante meter grote, sterk geautomatiseerde en gedigitaliseerde productiefaciliteit.

“We bouwen ’s werelds modernste productiefabriek in Pinghu voor € 75 miljoen en laten het volledige potentieel zien van onze holistische technologische oplossingen: flexibele automatisering, end-to-end digitalisering, geavanceerde flowassemblage met AGV’s voor 5-assig frezen machines ”, aldus Christian Thönes, voorzitter van de raad van bestuur van DMG Mori.

“Made in China – for China”: met dit doel en een hoog niveau van toegevoegde diepte produceert DMG Mori 5-assige freesmachines van de DMU-serie. De productie is afgestemd op een jaarlijkse capaciteit van meer dan 2.200 machines. 

De opening van DMG Mori Pinghu Manufacturing Solutions staat gepland voor eind 2022. Pinghu ligt midden in de Yangtze River Delta – een van de meest dynamische economische zones in China – en heeft zich snel ontwikkeld op het gebied van economie en technologie. op zijn geografische voordelen.

Juist in september 2020 nam DMG Mori de nieuwe monoBLOCK Excellence Factory in Pfronten met 36 AGV-transportsystemen in gebruik. Naast het technologiecentrum in Shanghai en de productiefabriek in Tianjin zijn er acht verkoop- en servicebedrijven (Beijing, Shenyang, Chongqing, Xi’an, Shanghai, Ningbo, Suzhou, Shenzhen). 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden