8 januari 2019 - 4 min leestijd

DMG Mori presenteert twee wereldprimeurs op Open House Pfronten

Van 22 t/m 26 januari presenteert DMG Mori op een vloeroppervlak van 7,500 m² twee wereldprimeurs, 70 high-tech machines waarvan twintig met automatisering en oplossingen voor de toekomstgerichte focusthema’s digitalisering, automatisering en additive manufacturing.

Tot de wereldprimeurs behoort het dynamische DMP 70 bewerkingscentrum. DMG MORI heeft de compacte productiemachine ontworpen met een voetafdruk van slechts 4,2 m² voor de medische-, luchtvaart- en andere veeleisende industrieën. De DMP 70 heeft een bereik van 700 x 420 x 380 mm (XxYxZ) en kan complexe werkstukken met snelheden tot 60 m/min en een versnelling tot  2g bewerken. Ook de gereedschapwisseling is dynamisch met een spaan-tot-spaan-tijd van 1,5 seconde. Het gereedschapsmagazijn heeft ruimte voor maximaal 25 gereedschappen. Een robuust, uit één stuk bestaand machinebed van gietijzer en een optimaal koelsysteem zorgen voor de vereiste nauwkeurigheid. Automatiseringsoplossingen zoals de WH3 CELL kunnen flexibel worden verbonden aan de voor- rechter- of linkerkant van de machine. Dit wordt tijdens het open huis ook gepresenteerd.

 

Oppervlaktestructurering van grote matrijzen

DMG Mori presenteert als tweede wereldprimeur de Lasertec 125 Shape. Deze machine is ontworpen voor oppervlaktestructurering van grote matrijzen met een maximale massa van 2.600 kg en tot diameter 1.250 x 700 mm. De optionele high-speed Z-shifter verhoogt de snelheid in de Z-as van 1,5 m/s tot 4 m/s, terwijl de laser een pulsfrequentie van maximaal 1.000 kHz bereikt. De textuurkwaliteit is bij deze nieuwe machine opnieuw geoptimaliseerd met behoud van de hoge processnelheden. Het resultaat is tot 69 procent kortere procestijden en dus aanzienlijk lagere kosten per component.

 

Geïntegreerde digitalisering

Onder de slogan Integrated Digitalization prestenteert DMG Mori tijdens het open huis een 45 minuten durende Digital Pfronten-tour, waarin digitale producten en oplossingen voor geïntegreerde digitalisering worden gepresenteerd.

 

Automatisering

Geautomatiseerde machines zijn cruciale componenten van een digitale fabriek en vormen daarom een ​​integraal onderdeel van Industrie 4.0. DMG Mori beschouwt automatisering als een strategisch toekomstgericht veld. De joint venture DMG Mori Heitec ondersteunt DMG Mori bij de ontwikkeling en realisatie van flexibele automatiseringsoplossingen. De automatiseringsexpertise voor pallethandling is direct geïntegreerd in de productie-installaties van DMG Mori. Het samenspel biedt de gebruiker een aangepaste, geïntegreerde en betrouwbare oplossing – en alles vanuit één bron. Een voorbeeld van een automatiseringsoplossing is de Robo2Go die ook op het open huis wordt gepresenteerd. De Robo2Go is een flexibel gereedschap-handlingsysteem voor draaibanken. De PH 150 met maximaal twaalf pallets en een maximale laadcapaciteit van 250 kg wordt weergegeven op een DMU 65 monoBLOCK. Een DMU 85 monoBLOCK wordt gepresenteerd met de nieuwe PH 400. De PH 400 is een palletautomatiseringssysteem voor het laden van grote werkstukken tot 800 kg voor DMU-machines. Het is ook beschikbaar voor de DMU 80 P duoBLOCK en DMU 90 P duoBLOCK voor paletten tot een massa van 800 kg.

 

Additive manufacturing

Op het gebied van additive manufacturing presenteert DMG Mori de meest recent gelanceerde Lasertec 12 SLM en de innovatieve software Optomet. Met een focusdiameter van slechts 35 micrometer is de nieuwe Lasertec 12 SLM vier keer preciezer dan de andere modellen in het assortiment. Dit maakt een aanzienlijk fijnere structuurresolutie mogelijk, wat op zijn beurt dunnere wanddikten mogelijk maakt. Tegelijkertijd biedt de poederbedmachine een bouwvolume van 125 x 125 x 200 mm (XxYxZ). Het gebruiksvriendelijke Stealth ontwerp en de rePLUG poedermodule – bekend van de Lasertec 30 SLM 2e generatie voor materiaalveranderingen in minder dan twee uur – garanderen een hoge mate van procesautomatisering en hoge werkveiligheid.

Met een aandeel van 30 procent in de Indiase softwareontwikkelaar, Intech, heeft DMG MORI de toegang geopend tot belangrijke software- en technologie-knowhow voor generatieve productie. Intech heeft zich gespecialiseerd in additive manufacturing en daarmee de bijbehorende softwareoplossingen ontwikkeld. Een van de eerste resultaten van deze samenwerking is de nieuwe Optomet-software, die Intech aanbiedt voor de DMG Mori Lasertec SLM-serie. De software berekent automatisch de optimale procesparameters. Dit vereenvoudigt de programmering en leidt tot aanzienlijk verbeterde oppervlaktekwaliteiten en reproduceerbare materiaaleigenschappen.

Aanmelden voor het open huis van DMG Mori in Pfronten kan via DMG Mori Nederland of de website.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden