26 april 2018 - 2 min leestijd

DMG Mori vestigt zich op Brainport Industries Campus

DMG Mori, producent van verspanende machines, komt naar de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. De machinebouwer opent hier een vestiging met om en nabij tien machines.

De Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven is deze week nadrukkelijk aanwezig op de Hannover Messe. Tijdens de internationale beurs hebben DMG Mori en BIC bekend gemaakt dat er voor een miljoen euro aan machines komt te staan. De overeenkomst daarvoor werd op de Hannover Messe aangekondigd, in het bijzijn van BIC-directeur John Blankendaal en staatssecretaris Mona Keijzer. De machines zijn met name bedoeld voor studenten en voor werknemers van bedrijven die personeel willen bijscholen. Op 3 mei komt topman Masahiko Mori naar Eindhoven om de overeenkomst te tekenen. Volgens John Kooning, directeur DMG Mori Nederland, gaat het om draai- en freesmachines die klaar zijn om in een gedigitaliseerde fabriek te produceren. De Celos besturing die in verbinding staat met internet maakt dit mogelijk.

 

BIC

BIC is een campus waar innovatieve bedrijven en instituten uit de Brainport regio rond Eindhoven bij elkaar komen. De campus moet een plek worden waar de hightech maakindustrie hun innovatie in een hogere versnelling kan zetten. De initiatiefnemer van BIC was KMWE, maar inmiddels hebben verschillende bedrijven en instellingen hun komst naar deze ‘fabriek van de toekomst’ aangekondigd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden