1 november 2017 - 2 min leestijd

Dormac organiseert open huis met achttien bewerkingsmachines

Dormac CNC Solutions uit De Goorn organiseert van 9 t/m 11 november een open huis. Tijdens het open huis demonstreert Dormac achttien draai- en freescentra uitgerust met componenten die een hoge procesbetrouwbaarheid en -continuïteit mogelijk maken.

Dormac presenteert een Doosan Puma SMX met onderturret. Deze machine is nog een prototype en komt speciaal voor het open huis tijdelijk naar Nederland. Een ander bijzondere machine is de KiHeung Combi-T. Bij deze machine beweegt de tafel in de X-richting en komt de Y-slag uit de verplaatsbare kolom. De freeskop van de Combi-T is het nieuwe compacte K5-type met 5.000 toeren. Daarnaast is Dormac dit jaar ruim vertegenwoordigd in de vijfassige machines. Van Doosan laten ze de VC 630 en de DNM 350 demo gereed zien. Van LITZ staan er drie vijfassige machines, met in het bijzonder de LU800AT, een vijfassig simultaan bewerkingscentrum met draaifunctie.

Het thema van het open huis is ‘Optimaliseer nu!’ en hier wordt samen met partners invulling aan gegeven. Zo worden er diverse automatiseringsoplossingen, opspanningen, hogedrukunits, koelwaterkoelers, filtratiesystemen, meetsystemen, gereedschappen en beladingrobots getoond. Op die manier wil Dormac een totaaloplossing laten zien.

 

3D-metaalprinten

Nieuw op het open huis is het 3D-metaalprinten. Tijdens de drie dagen worden er twee InssTek 3D-printers met Direct Metal Tooling gepresenteerd. Deze printers kunnen zowel drie- als vijfassig worden uitgevoerd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden