31 januari 2019 - 2 min leestijd

Dormer Pramet neemt Wetmore Tool and Engineering over

Dormer Pramet heeft Wetmore Tool and Engineering overgenomen, een particuliere, in de VS gevestigde producent van klantspecifieke HSS- en volhardmetalen snijgereedschappen.

Wetmore Tool and Engineering, gevestigd in Chino (California) is gespecialiseerd in handheld snijgereedschap voor boortoepassingen voor rompbekleding die worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartbedrijven voor nieuwbouw en onderhoud. De overname versterkt Dormer Pramets positie aanzienlijk en vergroot het productaanbod in de luchtvaartindustrie, met name in markten zoals de VS, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Stefan Steenstrup, president van Dormer Pramet: “Ik ben heel blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen wat betreft de overname van Wetmore Tool and Engineering en we heten ze van harte welkom bij de Dormer Pramet familie. Wetmore is al meer dan 60 jaar een vooraanstaande leverancier van verspanend gereedschap van hoge kwaliteit en staat bekend om zijn nauwkeurige en inzetbare producten in de luchtvaartindustrie. In combinatie met een proactieve benadering van de klantenservice maken deze eigenschappen dit bedrijf tot een uitstekende kandidaat voor Dormer Pramet, zowel op strategisch als op gebied van de bedrijfscultuur. Wat ons betreft kunnen beide bedrijven op dezelfde voet doorgaan. Ondertussen groeien we door en breiden we onze aanwezigheid uit in de luchtvaartindustrie. Dit biedt ons een aanzienlijke merkherkenning, niet alleen in de VS, maar wereldwijd. Bestaande klanten van Wetmore ontvangen nog steeds de producten en services van hoge kwaliteit die ze gewend zijn. Daarnaast hebben ze nu toegang tot het uitgebreide aanbod aan volhardmetalen en wisselplaat gereedschappen van hoge kwaliteit die Dormer Pramet te bieden heeft. Op dezelfde manier zal het merk Wetmore vertrouwd worden voor klanten van Dormer Pramet over de gehele wereld. Dit gebeurt via ons bestaande, wereldwijde distributie- en verkoopnetwerk.”

Jerome David, Chief Executive Officer bij Wetmore Tool and Engineering, blijft op zijn post en heeft een belangrijke toezichthoudende rol bij de transitie als lid van het senior-managementteam van Dormer Pramet.

Als onderdeel van de overname wordt het merk Wetmore een onderdeel van het productmerk van Dormer Pramet, evenals de huidige assortimenten Dormer, Pramet, Precision Twist Drill en Union Butterfield.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden