7 juni 2021 - 1 min leestijd

Drents innovatiecluster IQ BLVD ontvangt 3 miljoen subsidie

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe investeert in totaal 3 miljoen in kennis- en innovatiecentrum voor de hoogwaardige maakindustrie IQ BLVD in Hardenberg. IQ BLVD is een plek waar talent, ondernemers, overheid, onderwijs- en kennisinstellingen elkaar vinden en hun krachten bundelen rondom innovatie en ondernemerschap. Het verbindt volgens eigen zeggen de kennisregio’s van Groningen, Twente en Zwolle. 

IQ BLVD is een bedrijvencluster voor de maakindustrie. Ontstaan in de regio Hardenberg, met de bedoeling uit te breiden over de gehele regio. Talent, ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoeks- en kennisinstellingen vinden elkaar op de IQ BLVD. Zij werken er samen op het gebied van innovatie, digitalisering en de toepassing van slimmere, snellere en groenere procestechnologieën. En ze bundelen hun krachten als het gaat om ondernemerschap en arbeidsmarktvraagstukken.

Met dit initiatief hebben ondernemers in de maakindustrie, precisietechnologie en metaalbewerking de handen ineen geslagen. Want deze bedrijven en hun toeleveranciers moeten zich steeds meer onderscheiden in innovatie, design en specialisatie. Bij de kick-off spraken wethouder Alwin Te Rietstap en gedeputeerden Henk Jumelet en Eddy van Hijum. Nu gaat een twintigtal ondernemers samen met kennisinstellingen en partners aan de slag.

Beeld: Linkedin/IQ BLVD

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden