15 augustus 2017 - 2 min leestijd

Duitse verspaners klaar voor CNC-automatisering.

Enkele weken terug organiseerde Hommel – de vertegenwoordiger van Okuma-machines in Duitsland – voor de derde keer een evenement in samenwerking met RoboJob. Na afloop bleek dat de Duitse verspaners meer dan ooit klaar zijn voor CNC- automatisering.

Al meer dan 40 jaar is Hommel CNC-Technik de exclusieve verdeler van Okuma CNC-machines in Duitsland. Sinds een jaar heeft Hommel ook de Turn- en Mill-Assist Series van RoboJob toegevoegd aan haar portfolio. De machineverdeler met vestigingen in Keulen en Possendorf zet daarmee in op CNC-automatisering, en koos RoboJob als haar partner. Samen organiseerden beide CNC-experten in juli een workshop met als thema ‘Automatiseringsprofessional op 5 uur tijd’. De dertig aanwezige verspaners kregen er op een halve dag tijd nieuwe inzichten in de redenen en voordelen van CNC-automatisering. Daarnaast kon men meteen in de praktijk ontdekken hoe eenvoudig het is om kleine en middelgrote series te automatiseren.

 

In de praktijk

Aan de hand van praktijkdemonstraties aan de Turn-Assist 250 en een Mill-Assist Essential werden zowel draai- als freesstukken ingesteld en werd er omgesteld naar compleet andere producten. De korte insteltijden en het hoge gebruiksgemak bleken de grote troeven van beide RoboJob- systemen. Uit een onderzoek van Hommel CNC-Technik is ondertussen gebleken dat de Duitse verspaners meer dan ooit klaar zijn voor CNC-automatisering. Nog voor het einde van de workshop werd er zelfs een bestelling genoteerd: het is al de vijfde bestelling van een RoboJob-systeem die Hommel mag noteren op één jaar tijd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden