30 januari 2020 - 2 min leestijd

Dymato Automation demonstreert alle Hanwha cobots op TechniShow

Als exclusieve distributeur van de Zuid-Koreaanse Hanwha cobot in de Benelux, presenteert Dymato Automation van 17 t/m 20 maart alle type Hanwha cobots op TechniShow. “De cobot is voor heel veel toepassingen geschikt en dat willen we bezoekers duidelijk maken op TechniShow”, vertelt Martin Visser, accountmanager robotics bij Dymato.

Dymato is een vrij jonge speler op de cobotmarkt, maar heeft inmiddels al diverse interessante projecten gerealiseerd bij klanten en kan spreken van een breed leveringsprogramma. Op de TechniShow presenteert Dymato drie Hanwa HCR cobotmodellen, de zelfontwikkelde HCT-1200 tafel en een mobiele cobot die op de stand rondrijdt. Deze kan ook ingezet worden in laboratoria. Visser: “Verder laten wij onze cobotlasapplicatie zien en demonstreren wij hoe cobots gebruikt kunnen worden voor end-of-line palletisering. Als laatste hebben we nog een verrassing op de planning staan.”

Laden en ontladen

“We zochten eind 2017 een mooi merk voor het laden en ontladen van werkstukken en kwamen bij de Hanwha cobot uit, die we vervolgens naar Europa hebben gehaald”, vertelt Visser. De Hanwha HCR komt in drie modellen met een draagvermogen van drie, vijf en twaalf kilogram en beschikt over een uniek programmeersysteem. Visser: “Een halve dag training is al voldoende om met de cobot aan de slag te gaan. Ook kan de cobot middels een knop op het bedieningspaneel in direct teaching mode geplaatst worden. De programmeur kan dan heel makkelijk punten programmeren, door de robot met de hand vast te pakken en te bewegen. Tijdens de TechniShow kunnen bezoekers dit zelf ervaren.” Naast de cobot levert Dymato ook de HCT-1200 tafel, die speciaal ontworpen is voor het beladen van metaalbewerkingsmachines met een cobot. Doordat alle componenten zijn geïntegreerd in de tafel, kan het complete systeem met behulp van een palletwagen bij elke gewenste machine geplaatst worden. Visser: “Dit is een simpele oplossing om de cobots mobiel in te zetten.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden