2 juni 2023 - 2 min leestijd

Eddo Cammeraat officieel nieuwe voorzitter FPT-Vimag

Eddo Cammeraat is per 1 juni officieel gekozen tot nieuwe voorzitter van FPT-Vimag. Hij volgt André Gaalman op, die statutair niet meer herkozen mag worden. Tijdens de algemene ledenvergadering van de brancheorganisatie van 150 innovatieve fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten in de machinebouw werd Cammeraat unaniem tot nieuwe voorzitter gekozen. 

Eddo Cammeraat zal zich inzetten voor meer kennis en meer samenwerking in de machinebouw en maakindustrie. “Onze maakindustrie is een van de sterkst groeiende sectoren. Daarbij is het een kennisintensieve sector. Die kennis houden we graag in Nederland. Wij zijn hard nodig, maar daar krijgen we niet altijd de erkenning voor. ASML trekt veel aandacht en nu pas zien mensen in wat voor een mooie industrie we in Nederland hebben. We maken zulke mooie dingen in ons land. Deze sector moet gekoesterd en omarmd worden.”

Cammeraat, directeur/eigenaar van Laagland en De Graaf Aandrijvingen, was al sinds het voorzitterschap van Karel Deppe (2002 tot 2006) actief voor de vereniging (vooral in de TechniShow-commissie), en hij is al jaren actief als bestuurslid bij FEDA, het ondernemersplatform in aandrijf- en automatiseringstechniek.

Volgens Cammeraat staat de Nederlandse productietechnologie een groeiperiode te wachten: “We zijn innovatief en hebben prachtige TU’s en hogescholen met veel fundamentele knowhow. We hebben bedrijven die met behulp van financiers de innovaties kunnen realiseren. En we hebben een internationale handelsgeest. In combinatie met onze efficiency en verregaande automatisering zet dat ons op een prima internationale positie. We willen altijd slimmer en slimmer en slimmer. Daarom staat wij aan de basis van innovaties.”

Kracht

André Gaalman, in het dagelijks leven directeur/eigenaar van Leering Hengelo, heeft veertien jaar in het bestuur gezeten, waarvan zeven jaar als voorzitter. Een van de belangrijkste prestaties van Gaalman is de professionalisering van FPT-Vimag. “Kijk wat we met zijn allen bereikt hebben. We hebben een goed bestuur. We hebben goede mensen. Wij zijn met ons allen de basis van de Nederlandse maakindustrie. Die maakindustrie hebben we in Nederland nodig. Een bedrijf als ASML kan niet zonder ons. Daarom hou ik vertrouwen in de kracht en de toekomst van de Nederlandse productietechnologie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden