19 september 2017 - 1 min leestijd

EMO 2017: Europese machinebouw groeit naar 25 miljard euro

De gezamenlijke omzet van de Europese machinebouw in 2017 is ruim 25 miljard. Dat is een groei van 4 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is opvallend, aangezien wereldwijd de omzet van machinebouwers in 2016 nog daalde (van 68,9 miljard naar 64,2 miljard). Dit meldt Cecimo vandaag tijdens de EMO in Hannover.

 

Duitsland en Italië zijn de grootste producenten van machines (respectievelijk 46,2% en 19,3%), kort daarna gevolgd door Zwitserland (12,0%). De handel tussen CECIMO-landen stijgt. Een op de vier gereedschapswerktuigen die door bedrijven in CECIMO-landen worden geëxporteerd, wordt naar een ander land van CECIMO gestuurd. Buiten CECIMO zijn de grootste klanten China (25,6%) en de VS (18,0%).

In 2016 bedroeg alle uitvoer van CECIMO 18,34 miljard euro. Frank Brinken, voorzitter van het Economisch Comité van CECIMO en vice-voorzitter van Starrag Holding AG: “Vanwege de onzekerheden in de Verenigde Staten over de protectionistische handelsbelemmeringen, moeten we afzien van een gedetailleerde voorspelling voor 2017/18. We schatten echter in een onveranderd bedrijfsklimaat een exportvolume van iets meer dan 19 miljard euro te bereiken “.
Het Europese machine-verbruik zal waarschijnlijk ongeveer 18,6 miljard euro bedragen. Investeringen in moderne machines worden aangewakkerd door beleggingsbelastingincentives in bepaalde landen en de trend naar digitale productie, die een state-of-the-art machine vereist.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden