19 september 2017 - 1 min leestijd

EMO 2017: Hembrug met upgrade Mikroturn-lijn

Hembrug Machine Tools, fabrikant van harddraaimachines, heeft haar Mikroturn-lijn een upgrade gegeven. Tijdens de EMO in Hannover demonsteerde het bedrijf drie nieuwe toepassingen op een Mikroturn 100.

 

De verbeteringen zijn in alledrie de fases van de bewerking van een werkstuk toegepast. Zo is er een extra controle op de beitels tijdens het draaien. Dit gebeurt automatisch. De radius wordt gemeten op slijtage en afwijkingen. Hierdoor kunnen afwijkingen sneller worden gevonden en gecorrigeerd, zodat de productiviteit hoger wordt. Een tweede verbetering is te vinden in het live monitoren van het proces. Tijdens de bewerking is er een continue check op het proces en de kwaliteit van het werkstuk.

Tot slot wordt een scan uitgevoerd van het werkstuk na het bewerken. Dit gebeurt nog tijdens het moment dat het werkstuk opgespannen in. Dat levert een groot tijdsvoordeel op, omdat een werkstuk niet meer uit de opspanning hoeft te worden gehaald voor controle.

Hembrug voert deze aanpassingen door, om in te spelen op de eisen van Industrie 4.0 en omdat klanten steeds nauwkeurigere werkstukken eisen.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden