13 juni 2024 - 2 min leestijd

ERP-leverancier proALPHA breidt portfolio uit met MKG

proALPHA Group, een Duitse ERP-softwareleverancier voor de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland), heeft Metaal Kennis Groep Nederland uit Hengelo (Overijssel) overgenomen. De overname weerspiegelt een strategische beslissing aan beide zijden, waarbij marktleiders uit twee verschillende segmenten van klantgrootte bij elkaar worden gebracht. 

Het MKG-team van zeventig hooggekwalificeerde medewerkers levert ERP-oplossingen aan meer dan achthonderd kleine en middelgrote metaalbedrijven. Door deze overname versterkt proALPHA zijn productportfolio voor MKB-bedrijven in de metaalverwerkende industrie en breidt het de activiteiten van MKG uit naar de DACH-regio. Tegelijkertijd vergroot proALPHA zijn marktpositie in de Benelux.

De overname biedt een strategische win-win situatie: MKG blijft opereren onder het huidige management in zijn bestaande markten en breidt tegelijkertijd zijn succesverhaal uit naar de DACH-regio, waar proALPHA al een sterke aanwezigheid heeft. Voor proALPHA markeert dit de eerste stap buiten de DACH-regio en het begin van een lange termijn internationaliseringsstrategie.

MKG ontwikkelt en implementeert al 24 jaar gebruiksvriendelijke, schaalbare en standaard ERP-software voor het MKB in de metaalverwerkende industrie. De software is geschikt voor zowel cloud- als on-premises gebruik. Beide bedrijven maken gebruik van Progress Software als technologische basis voor hun oplossingen.

Transformatie

“Deze overname markeert een belangrijke transformatie voor proALPHA. Met MKG halen we de topspeler van de Nederlandse markt voor ERP-oplossingen voor MKB-bedrijven in de metaalverwerkende industrie aan boord. MKG heeft al een sterke reputatie opgebouwd in Duitsland en daar bouwen we nu op voort”, zegt Eric Verniaut, CEO van de proALPHA Group.

“proALPHA en MKG hebben een complementair portfolio waarmee we verschillende klantgroottes binnen de metaalverwerkende industrie kunnen bedienen: MKG richt zich voornamelijk op bedrijven met minder dan honderd medewerkers, terwijl proALPHA boven die drempel opereert. We zijn perfect gepositioneerd om MKG’s internationaliseringsstrategie naar de DACH-landen te versnellen en hen daar net zo succesvol te maken als in Nederland. We zijn erg blij dat het ervaren en succesvolle managementteam de verdere ontwikkeling zal blijven begeleiden en ondersteunen”, zegt Verniaut.

“Wij zien een groot groeipotentieel voor MKG samen met proALPHA. We hebben de juiste partner gevonden om onze internationaliseringsstrategie in de DACH-landen te versnellen en samen te werken op het gebied van innovatie en technologie. Het managementteam kijkt uit naar de nieuwe samenwerking”, zegt Henk Abbring, CEO van MKG. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden