18 november 2020 - 3 min leestijd

EuroBLECH 2021 uitgesteld

De 26e internationale beurs EuroBLECH voor plaatbewerkingstechnologie vindt pas plaats van 25 – 28 oktober 2022 in Hannover. Organisator Mack Brooks Exhibitions heeft vandaag het uitstel aangekondigd van de beurs, die gepland was van 9 tot 12 maart 2021. De volgende EuroBLECH, 26e Internationale Sheet Metal Working Technology Exhibition keert terug naar zijn normale evenementcyclus en loopt van 25 – 28 oktober 2022. 

Deze beslissing werd genomen in het licht van de aanhoudende Covid-19 pandemie en na gesprekken met alle exposanten en partners die de afgelopen weken en maanden hebben plaatsgevonden. Onzekerheden over voortdurende reisbeperkingen droegen ook bij aan deze beslissing vanwege het echt internationale karakter van de EuroBLECH-show.

Nicola Hamann, Managing Director van Mack-Brooks Exhibitions, zei over de aankondiging: “Na uitgebreide gesprekken met alle deelnemers zijn we tot het besluit gekomen om terug te keren naar onze normale evenementencyclus en de volgende show op de oorspronkelijke plek te houden. Op basis van de huidige internationale ontwikkelingen als gevolg van de Covid-19-pandemie, die verdere lockdown- en reisbeperkingen omvat, zijn wij van mening dat het in dit stadium de meest verantwoorde beslissing is om uit te stellen. Deze vroege aankondiging zal hopelijk de tijd geven om de impact van COVID-19 over de hele wereld te stabiliseren en, wanneer dit veilig is, ervoor te zorgen dat het evenement zijn cruciale rol kan blijven spelen bij het opnieuw samenbrengen van de wereldwijde plaatbewerkingsindustrie. Door nu deze beslissing te nemen, zorgen we voor een veilige planning. EuroBLECH keert terug naar het oorspronkelijke evenementenschema en zal daarom sterk zijn in 2022 ”.

Digitaal

“Met de recente lancering van de EuroBLECH Digital Innovation Summit hebben we de eerste steen gelegd voor een hybride benadering van ons EuroBLECH Event, waardoor we in 2021 een reeks digitale evenementen kunnen organiseren voor de plaatbewerkingsindustrie. Als gevolg hiervan zal EuroBLECH zoals we het kennen terugkomen voor alle deelnemers in 2022, maar naarmate de industrie zich het komende jaar langzaam herstelt, zullen we in de tussentijd de mogelijkheid bieden om regelmatig te ontmoeten, te netwerken en zaken te doen in een veilig online formaat. Het was heel duidelijk bij EuroBLECH DIGITAL dat er momenteel behoefte is aan de industrie om samen te komen en ook de nieuwste innovaties te ontdekken om hun zakelijke inspanningen een vliegende start te geven ”, vervolgt Nicola Hamann. Nadere informatie over het programma van de digitale evenementenreeks wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

Het EuroBLECH-team zal de komende weken en maanden nauw communiceren met klanten en partners en hun exposanten, partners, leveranciers en bezoekers bedanken voor hun steun tijdens deze uitdagende tijd.

Elke twee jaar trekt de grootste vakbeurs voor plaatbewerkingstechnologie ter wereld topprofessionals van over de hele wereld. De show richt zich op specialisten op alle managementniveaus in kleine en middelgrote bedrijven en grote ondernemingen uit alle belangrijke industriële sectoren. Met een enorm aantal live machinedemonstraties staat EuroBLECH bij internationale plaatbewerkingsprofessionals bekend als het belangrijkste evenement om slimme oplossingen en de juiste machines, apparatuur en materialen voor hun bedrijven te vinden.

De recente lancering van de eerste EuroBLECH Digital Innovation Summit trok 5.500 internationale deelnemers uit 91 landen en bevatte vergaderopties, webinars over recente trends in de branche en exposantenpresentaties, evenals honderden exposantenproductvoorstellingen.

[beeld: EuroBLECH/ Mack Brooks Exhibitions]

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden