29 maart 2023 - 1 min leestijd

Export van Duitse machinegereedschappen groeit aanzienlijk

De Duitse uitvoer van machinegereedschappen groeide in 2022 met 7 procent tot bijna 8,6 miljard euro. De totale exportwaarde is hoger dan in de voorgaande twee jaar, maar ligt ongeveer een miljard onder het pre-covid-gemiddelde. Meer dan de helft van de Duitse uitvoer van werktuigmachines gaat naar Europese landen (51 procent), gevolgd door Azië (28 procent) en Amerika (20 procent).

China bleef met een aandeel van 18 procent de grootste afnemersmarkt. De export naar China stagneerde op het niveau van vorig jaar met 1,6 miljard euro. De VS, op de tweede plaats, kochten Duitse machinegereedschappentechnologie voor een bedrag van 1,2 miljard euro. Het Amerikaans-Amerikaanse marktaandeel steeg met 2 punten tot 14 procent. De drie Europese buurlanden Italië, Zwitserland en Oostenrijk staan op de derde tot en met vijfde plaats met marktaandelen van 4 tot 5 procent.

De meest gevraagde machinetypes zijn bewerkingscentra en erodeermachines uit Duitsland. In 2022 exporteerden Duitse fabrikanten horizontale en verticale centra ter waarde van ongeveer 1,7 miljard euro. Laser-, EDM- en andere eroderende werktuigmachines waren goed voor maar liefst 1,2 miljard euro.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden