1 juli 2021 - 2 min leestijd

Fanuc produceert 750.000ste robot

Fanuc heeft zijn 750.000ste industriële robot geleverd. Op dit moment produceert Fanuc ongeveer 8.000 industriële robots per maand in zijn fabrieken in Japan, hoewel er maandelijks een capaciteit beschikbaar is tot 11.000 stuks. Het bedrijf zal zijn 750.000ste robot leveren aan een Europese klant. 

De grootste klantengroep van Fanuc zijn autofabrikanten en hun toeleveranciers, hoewel ook fabrikanten uit andere industrieën – zoals elektronica, voeding, farmaceutica, medische en logistieke industrie – steeds meer industriële robots gaan gebruiken. Hoewel de coronavirus pandemie aanvankelijk leidde tot een daling van het aantal robotorders, is Fanuc sindsdien getuige van een sterke opleving van de verkoop, vooral vanuit Azië en de VS.

“In Europa is het herstel goed ingezet”, zegt Shinichi Tanzawa, President & CEO van Fanuc Europe Corporation. “Hoewel Fanuc’s totale orderportefeuille voor robots in Europa slechts licht is gestegen gedurende het afgelopen fiscale jaar, zijn de verkopen van de afgelopen maanden historisch hoog. Fanuc heeft ambitieuze plannen in Europa, waar het bedrijf gestaag haar verkoop- en servicenetwerk uitbreidt.” Alleen al in de afgelopen vier jaar heeft Fanuc meer dan €120 miljoen geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten in heel Europa. Om de groeiplannen verder te ondersteunen, zal de onderneming de komende drie jaar nog eens €100 miljoen investeren.

Tanzawa: “We zijn ervan overtuigd dat de trend naar robotisering verder zal groeien en dat de Fanuc robots de klanten zullen helpen om hun productiefaciliteiten te automatiseren en kosten te besparen zoals Fanuc dat in zijn eigen fabrieken doet. We zullen al het nodige doen om onze klanten in deze inspanningen te ondersteunen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden